AIRportal.hu főoldal: Spotter fórum kezdőlap  AIRportal.hu hírek, news  Hírek, cikkek  Most villants! Elindult a Budapest Airport fotópályázata

Most villants! Elindult a Budapest Airport fotópályázata

Az AIRportal.hu legfrissebb hírei, közlemények, cikkek, újdonságok
Hungarian news

Most villants! Elindult a Budapest Airport fotópályázata

HozzászólásSzerző: AIRportal.hu Dátum: 2010.05.29. 21:49

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Nagyszabású fotópályázatot indított a Budapest Airport. Az idén 60 éves Ferihegyi repülőtér üzemeltetője a BUD 60 névre keresztelt rendezvénysorozat részeként a fotókon keresztül kérdezi meg az embereket: mit jelent számukra a repülés?

A legjobb felvételeket szakmai zsűri és közönségszavazás választja ki, a képek készítőit pedig értékes nyeremények várják. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásért 100 000 forint értékű profi fotós felszerelés jár a Tripont Kft. felajánlásából. A közönségszavazás nyertese 100.000 forint értékben egy hétig ingyenes autóhasználatot kap a Europcar autókölcsönző cégtől. A második helyezett 2x100 eurós repülőjegy-utalványt nyer, amely a Germanwings légitársaság európai hálózatán használható fel. A közönségszavazáson harmadik legjobb eredményt elért pályázó egy 25 000 forint értékű Szamos Marcipán ajándékcsomaggal lesz gazdagabb. Minden nyertes fotós értékes Frey Wille és Mastercard ajándékokat is hazavihet. A repülőtéren dolgozók felvételeit külön kategóriába sorolva értékeli a zsűri, melynek a fődíja egy 2x100 eurós repülőjegy-utalvány a Germanwings jóvoltából.

A legjobb pályázatokat a nyeremények mellett a 60 éves Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport nyilvános kiállítással is jutalmazza.

Bárki, aki imád utazni, érdekli a repülés és emellett szeret fényképezni is, egyszerűen, pár perc alatt nevezheti kedvenc fotóit a fotópályázat hivatalos honlapján, a http://www.bud.hu/fotopalyazat oldalon.
AIRportal.hu

Re: Most villants! Elindult a Budapest Airport fotópályázata

HozzászólásSzerző: AdamS Dátum: 2010.05.29. 21:51

A korábbi topik: viewtopic.php?f=36&t=2871
AdamS
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: Bal Dátum: 2010.05.30. 07:25

Nem tudom, ki hogy van vele, de a másik topicban, Ádám által jelzett feltételek miatt én nem szívesen indulnék. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik képem név és honorárium nélkül jelenjen meg mondjuk egy óriásplakáton, pénzt hozva másoknak.
Bal
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: GRAFI Dátum: 2010.05.30. 07:47

Bal írta:Nem tudom, ki hogy van vele, de a másik topicban, Ádám által jelzett feltételek miatt én nem szívesen indulnék. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik képem név és honorárium nélkül jelenjen meg mondjuk egy óriásplakáton, pénzt hozva másoknak.

A feltételekben az van, hogy kizárólagos felhasználói jogot biztosítasz nekik. Ha bárhol megjelentetik a képet, attól még a nevedet fel kell hogy tüntessék.
GRAFI
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: AdamS Dátum: 2010.05.30. 09:54

Bal írta:Nem tudom, ki hogy van vele, de a másik topicban, Ádám által jelzett feltételek miatt én nem szívesen indulnék. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik képem név és honorárium nélkül jelenjen meg mondjuk egy óriásplakáton, pénzt hozva másoknak.

- Nekem jopar fotom ki is zarodott a versenybeol, mivel mar megjelent mashol
- Olyan fotokat kell nevezni, amit ugymond nem sajnalsz ha kiadod a kizarolagos felhasznalasi jogat - de olyat meg minek?

A fotoverseny otlete remek, de a "nagyvallalatai jogaszok altal szokasosan tulbonyolitott" nevezesi feltetelek tenyleg sokakat visszatarthatnak a nevezestol.

Emellett en mindenkit biztatnek a reszvetelre, fuggetlenul barmilyen nyeremenytol, mert sokaknak (kiknek, ha nem nekunk!) remek fotoi vannak, amiknek ott lenne a helye egy ilyen kiallitason!
AdamS
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: AdamS Dátum: 2010.05.30. 10:00

Bal írta:Nem akarom, hogy esetleg valamelyik képem név és honorárium nélkül jelenjen meg mondjuk egy óriásplakáton

A neved fel kell tuntetni: BA a fotók felhasználása, megjelentetése esetén köteles a Pályázó nevét feltüntetni.

Ha 1280x1024 pix-ben kuldod el a fotot, abbol nem tudnak oriasplakatot nyomtatni, de meg 1/1-et is neccesen.
AdamS
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: Bodi Dátum: 2010.05.30. 10:20

"...BA a fotók felhasználása, megjelentetése esetén köteles a Pályázó nevét feltüntetni. ..."

A nevedet fel kell, hogy tüntessék, de a másik részével maximálisan egyetértek.

Nem egyszer fordult már elő, hogy (engem is és többekről tudok, sőt rajtunk kívül pedig biztosan sokan vannak még) megkeresett valaki e-mailben airliners / jetphotoson keresztül, hogy szeretné felhasználni a fotót és ezért hajlandó esetleg fizetni is.
Továbbá ha most bármilyen fotó feltöltésre kerül abból később nem lehet naptárat, könyvet, posztert árulni, mert a BA kizárólagos joggal rendelkezik a fotó felett? Ha a fotóst felkeresi mondjuk az Airliner World, vagy a Nat. Geo magazin, hogy fizetne 500 USD-t a képért (nem túl reális az 500USD, de soha ne mond, hogy soha alapon) akkor nem adhatja oda, mert a BA rendelkezik a jogokkal?

A fotós verseny nagyon jó ötlet, támogatom, örülök neki, hogy a reptér itt tart de nem túl pozitív, hogy nekik ajándékozzam bármelyik fotómat örökérvényűen. Nem hiszem, hogy van olyan, itt a fórumon regisztrált személy akit ha megkeresne a BA mert az felhasználná egy fotóját (pl. egy plakáton, reptéri tájékoztatón, stb.) nemleges választ adna.

Ennek ellenére még mindig gondolkozom rajta személy szerint, mert amúgy egy ilyen fotósverseny is előre viheti a reptér és a spotterek, nyilvánosság kapcsolatát, na meg a büszkeség :)
Ellenben ha a reptérnek csak szórólap anyagra van szüksége? :?:
Üdv.
Bodi
Bodi
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: Bodi Dátum: 2010.05.30. 10:26

És még valami:

Az év elején 100.000 Ft felett volt az Airliner World fotósverseny főnyereménye, nyomtatásban megjelent több kép, de nincs a magazinnak kizárólagos joga a fotók felhasználását illetően.
Tom olvtárs képei is voltak már egy teljes cikk terjedelméig a fent említett újságban, talán honoráriumot is kapott értük, de ettől még felhasználhatná a képeket később. Így van Tomi?

kényes téma, az biztos :)
Üdv.
Bodi
Bodi
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: luc72 Dátum: 2010.05.30. 11:01

Ennek ellenére még mindig gondolkozom rajta személy szerint, mert amúgy egy ilyen fotósverseny is előre viheti a reptér és a spotterek, nyilvánosság kapcsolatát,

Szerintem is ez a lényeg.

Kicsit túl lett ez spirázva, én úgy érzem. Sokaknak van baromi jó képe itt, simán fel lehet áldozni egyet. Ne má mindig az a rohadt anyagiasság. Nem hiszem, hogy a reptér ezt azért találta volna ki, hogy milliókat keressen ezekkel a képekkel.
Én így gondolom.
luc72
LHBP Spotter

HozzászólásSzerző: AdamS Dátum: 2010.05.30. 17:46

luc72 írta:Ne má mindig az a rohadt anyagiasság.

Szerintem itt nem az anyagiassagrol van szo. Azzal szerintem nincs gond, hogy a palyazatra nevezett kepeket a BA kesobb terites nelkul es korlatlanul felhasznalhatja.

Itt azzal van a gond, hogy a kepedet Te, a fotos nem hasznalhatod fel soha tobbet, mert a BA kizarolagos jogokat szerez. Ez szvsz teljesen felesleges. Eleg lenne, ha egy idoben es darabszamban korlatlan licensz-et szerezne a BA a fotora es a Copyright a szerzoe, azaz a fotose maradna.

En erre a kizarolagossagra irtam azt, hogy tul lett jogaszkodva a tema: azaz a furdovizzel a gyerek is ki lett ontve. Ettol fuggetlenul baromi jo a kezdemenyezes!
AdamS
LHBP Spotter

Következő

Vissza: Hírek, cikkek