CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Megérkezett Varsóba a LOT nyolcadik Dreamlinere

Megérkezett Varsóba a LOT nyolcadik Dreamlinere

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.07.15. 13:20


Megérkezett Varsóba a LOT nyolcadik Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépe egyenesen az amerikai gyártó everetti üzeméből. Az új repülőgéppel kiegészült szélestörzsű flottájával a lengyel nemzeti légitársaság júliustól sűríti járatait Szöul (heti 3-ról 5-re) és Tokió (heti 3-ról 4-re) irányába, valamint augusztustól elindítja járatát Newarkba.

A nyolcadik Dreamliner köszöntése Varsóban (Forrás: LOT) | © AIRportal.hu
A nyolcadik Dreamliner köszöntése Varsóban (Forrás: LOT)
A nyolcadik, SP-LRH lajstromjelű Boeing 787-8 Dreamliner az utolsó leszállított példány a LOT 2005-ben, közvetlenül a Boeing gyárral aláírt megrendeléséből.

Az első kompozit szélestörzsű repülőgép (SP-LRA) 2012 novemberében csatlakozott a cég flottájához, Európában a LOT volt az első mely üzemeltette a típust.

A hatodik és hetedik Dreamlinert pénzügyi lízing megállapodás keretében finanszírozza a légitársaság.

Jövőre érkeznek a hosszabb törzsű, nagyobb befogadóképességű Boeing 787-9 Dreamliner változatok a LOT-hoz.

A LOT összesen négy darabot lízingel a hosszabb törzsű, 294 utas szállítására képes Dreamlinerből az Aviation Capital Group lízingcégtől, az első gép forgalomba állítását 2018. áprilisában tervezik.

A szélestörzsű flotta bővülése azt is lehetővé teszi a LOT számára, hogy lengyelországi bázisai mellett Budapestről is üzemeltessen hosszú távú járatokat. Mint ismert, a légitársaság 2017. július 7-én jelentette be, hogy 2018. májusától járatokat indít Ferihegyről az USA-ba.

A LOT egy Dreamliner repülőgépét helyezi Budapestre és hetente négy alkalommal repül Budapestről New Yorkba (JFK) és hetente két alkalommal Chicago-ba.

A cég keskenytörzsű flottáját szintén bővíti, ebben a hónapban érkezett meg a negyedik - használt - Boeing 737-800 NG a flottába, novemberben pedig átveszik első új generációs hajtóművekkel felszerelt Boeing 737 MAX 8 repülőgépüket is.

A légitársaság közleménye szerint a flotta fejlesztése a LOT nyereséges növekedési stratégiájának részeként valósul meg.

A LOT azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra megduplázza utasainak, járatainak, valamint repülőgépeinek számát és a legnagyobb légitársaság lesz Közép-Kelet Európában.

A LOT Boeing 787-8 Dreamlinere Budapesten 2017. július 7-én. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A LOT Boeing 787-8 Dreamlinere Budapesten 2017. július 7-én. (Fotó: AIRportal.hu)
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 8 vendég

Hirdetés