CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Őrizetbe vették a Celebi több vezető munkatársát

Őrizetbe vették a Celebi több vezető munkatársát

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.06.10. 15:50


Házkutatást tartott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a repülőgépek földi kiszolgálását a budapesti repülőtéren is ellátó, török Celebinél. Az akció során őrizetbe vették E. István gazdasági igazgatót, B. Viktória beszerzési vezetőt és a társaság főkönyvelőjét – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a Celebi a TaxiPlus nevű társasággal kötött szerződést arra vonatkozóan, hogy munkatársaikat szállítsa éjjel, amikor a BKV járatai nem üzemelnek. A feladatot a taxicég havonta hatmillió forintért vállalta, ám a gyanú szerint a Celebinek az üzletet lebonyolító gazdasági vezetői – a közbeszerzési korrupciós ügyekből ismerős módon, csak kicsiben –
visszakaptak pénzt a TaxiPlustól a megbízásért cserébe.

A Turkish Airlines egyik Boeing 737-es repülőgépe a Celebi repülőgépvontatójával. | © AIRportal.hu
A Turkish Airlines egyik Boeing 737-es repülőgépe a Celebi repülőgépvontatójával.
A hatóságok más ügyben is vizsgálódnak a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó Celebi háza táján: mint arról az MNO.hu már tavaly év végén beszámolt, 2016 októberének közepén kartellgyanú miatt jelentette fel a török céget a Gazdasági Versenyhivatalnál Kisvári János, az állami tulajdonú vetélytárs Malév GH akkor leköszönő vezérigazgatója.

A tiltott áregyeztetés lehetősége a British Airways, az Iberia, az Air Lingus és az Alitalia földi kiszolgálására kért ajánlatokkal összefüggésben vetődött föl. De a lap birtokába került dokumentumok szerint már 2014-ben, a Turkish Airlines ajánlatkérésekor kezdeményezte az árak egyeztetését a Celebi a Malév GH-nál. A versenyhivatal vizsgálata jelenleg is tart.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

Hirdetés