CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Egyelőre nem terjesztik ki a laptop-tilalmat Európára

Egyelőre nem terjesztik ki a laptop-tilalmat Európára

Szerző: Zsiray-Rummer Zoltán | Dátum: 2017.05.18. 12:59


Továbbra is fel lehet vinni a mobiltelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket az Egyesült Államok és Európa közti járatokra. Az unió és az USA képviselőinek tárgyalása után bejelentették, hogy a laptop-tilalmat egyelőre nem terjeszti ki a Trump-kormányzat, de nem is zárja ki ennek lehetőségét.


 | © AIRportal.hu
Az aero.de portál idézte az unió szerda esti közleményét, amely szerint a légibiztonságról folytatott tárgyalásokon további egyeztetésekről állapodtak meg, és az USA nem zárja ki, hogy ha szükségesnek látja, bevezesse a mobiltelefonnál nagyobb elektronikus eszközök fedélzetre vitelének tiltását.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a tárgyalásokon megállapodás született arról, hogy a felek a globális légiforgalom zavartalan működését tartják szem előtt. A laptop-tilalomként elhíresült döntés eddig az Egyesült Államokba néhány észak-afrikai és közel-keleti ország repteréről induló járatokat érintett, és széles körben ellenkezést váltott ki.

Legutóbb a IATA és a repülőterek európai tanácsa nyilatkozta azt, hogy szintén veszélyeket rejtenek a csomagtérbe „száműzött” laptopok, és alternatív megoldásra lenne szükség.

Nemrég a sajtóhírekben az szerepelt, hogy az USA azt mérlegeli, hogy az európai járatokra is kiterjeszteni a tilalmat, a tárgyalások ennek tisztázását célozták.

A felek megállapodtak, hogy szorosan együttműködnek a továbbiakban, közösen vizsgálva a biztonsági kockázatokat, dolgozva a minél zavartalanabb légiforgalom biztosításán.

A brüsszeli tárgyaláson uniós oldalról mások mellett Dimitrisz Avramopulosz belügyi biztos és Violeta Bulc közlekedési biztos vett részt, az Egyesült Államokból pedig Elaine Duke belbiztonsági miniszterhelyettes.
follow us in feedly

Vissza a Légitársasági szolgáltatások, utazás rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, repterek szolgáltatásai, utazási tippek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés