CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke

Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.05.18. 10:14


Európa történelmi belvárosai haldokolnak a turistáktól, a fapados utasok nem tartják tiszteletben a városok karakterét, Amszterdam minőségi turistákat akar - ilyen és ehhez hasonló kemény szavakkal illette Frans van der Avert, Amszterdam város marketing főnöke a fapados légitársaságokat, közülük is első sorban a Ryanairt.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu
Sok kisebb történelmi belvárost lerombolnak a turisták Európában, nem fog senki élni ezekben a történelmi városközpontokban többé, a városok meghalnak a turisták nyomása alatt - Frans van der Avert szavai szerint. A szakember a svájci Luzernben megrendezett World Tourism Forumon bírálta a fapados légitársaságokat és azok közül is főleg a Ryanairt.

Van der Avert az angol Travel Weekly tudósítása szerint hozzátette azt is, Amszterdam nem fog egyetlen eurót sem költeni marketingre. "Nem akarunk több embert. A látogatók minőségét szeretnénk javítani."

"Olyan turistákat szeretnénk, akiket tényleg érdekel a város és nem olyanokat, akik egy bulihoz akarják csak háttérként használni a városunkat" - mondta a szakember.

"Úgy látjuk, hogy sok látogató nem tartja tiszteletben a város karakterét. Ezt a problémát a fapados légitársaságok generálják. A Ryanair utasai pedig a leghangosabbak."

A szakember megnevezte Barcelonát, Prágát és Dubrovnikot [de akár említhetnénk Budapestet is - a szerk.], melyeket hasonlóan érinti ez a probléma, mint a nyolcszázezres lakosságú Amszterdamot, ahol évente 17 millió turista fordul meg.

Az Airbnbt is komoly veszélyforrásként jellemezte: ez a milliárd dolláros üzlet városokat rombol le - tette hozzá. Amszterdam belvárosában már annyi Airbnb lakás van, hogy a belváros teljesen elnéptelenedik. A szakember szerint a helyi lakosokat az sem érdekli, hogy a turizmus munkahelyeket teremt.

Kiemelte: az Amszterdam Marketing ügynökség a lakosok, a vállalkozások és a látogatók érdekeit egyaránt ki kell szolgálja és meg kell találni az egyensúlyt, mely erősen elbillent a turisták javára. A városnak élhetőnek kell maradnia.

Az amszterdami városvezetés több mint hetven intézkedést hozott annak érdekében, hogy a túlzsúfoltság ellen küzdjenek, például bezárják az óceánjárók kikötőjét és nem engednek több szállodát építeni a belvárosban. Az Airbnb kiadóknak regisztrálnia kell, nem szállásolhatnak el 4 embernél többet egy lakásban egy időben, a maximum tartózkodás 60 nap lehet. Aki nem tartja be a szabályokat, 20000 dolláros bírsággal büntethetik.

Ryanair: teljes nonszensz

Kenny Jacobs, a Ryanair marketing vezérhelyettese teljes nonszensznek minősítette van der Avert szavait. A turisták költése 7 százalékkal járul hozzá a holland gazdaság teljesítményéhez és tízből egy munkahelyet támogat Hollandiában. Jacobs szerint Avert nem tiszteli a közel 14 millió turistát aki évente a városba látogat.

Hozzátette: A Ryanair a turistáknak mindössze az 1%-át szállítja Amszterdamba, a város az egyik legkisebb az ír low-cost járathálózatán.

Jacobs szerint van der Avert azt szeretné, ha a repülőjegyek és a szállásárak drágábbak lennének, hogy az átlagos turisták ne engedhessék meg maguknak, hogy oda utazzanak.
follow us in feedly

Vissza a Légitársasági szolgáltatások, utazás rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: baloghadam | Dátum: 2017.05.18. 12:30 | Re: Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke


Gazdag ≠ minőségi! Attól, hogy valaki ugyanazért a szolgáltatásért többszörösét fizeti (hagyományos légitársaság, ami ma már ugyanúgy fapados a kiszolgálásban, csak az árban nem) még nem fog kulturáltabban viselkedni. Sok a bunkó gazdag, és sok a kevésbé tehetősek között is sok a kultúrember.
baloghadam
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 239

Hozzászólás Szerző: boreal | Dátum: 2017.05.18. 13:57 | Re: Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke


Azon nem gondolkodott el ez a nagyeszű holland, hogy ha bezárnák a piros lámpás negyedet és büntetnék a drogfogyasztást, bezárnák a coffee shopokat, akkor talán nem csak háttérnek használnák a bulizós fiatalok a várost? Ha ez megtörténne, akkor tényleg csak a város miatt utaznának oda az emberek, akkor lehetne Van Gogh-gal marketing tevékenységbe fogni, ugyanis a 14 M-s létszám kb. a felére csökkenne.
boreal
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 9

Hozzászólás Szerző: dkis | Dátum: 2017.05.18. 18:46 | Re: Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke


Könnyen lehet, hogy a minőség alatt pénzt ért: tehát azt várja, hogy több pénzt hozzanak a városba a ryanair utasai.
Ha a minőség érdekelné már megtette volna a fent egyik hozzászóló által említett bezárásokat.
Más szóval nem tetszik neki a fapadosok piaci működése, ami szerint több jegyet kell eladni, de olcsóbban, kevesebb szolgáltatással.
dkis
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 29

Hozzászólás Szerző: AirGaste | Dátum: 2017.05.18. 22:23 | Re: Kiosztotta a Ryanairt Amszterdam marketing főnöke


AIRportal.hu írta:Amszterdam nem fog egyetlen eurót sem költeni marketingre.

Akkor a marketing főnök fizetésére sem akarnak egyetlen eurót sem költeni? 8)
AirGaste
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 123
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, repterek szolgáltatásai, utazási tippek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés