CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Nőtt az easyJet vesztesége az első félévben

Nőtt az easyJet vesztesége az első félévben

Szerző: Körtvélyes Tivadar | Dátum: 2017.05.16. 14:22


Nőtt az angol easyJet adózott vesztesége az első félévben az előző évihez képest annak ellenére, hogy az utasforgalom 9 százalékot emelkedett.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu
A légitársaság lapunkhoz eljutott első féléves üzleti beszámolója szerint az első félévben az árbevétel 1,8 milliárd forint volt, 3,2 százalékkal több, mint 2016 első féléve után. Az easyJet a cég költségszintjét nem részletezte, annyit írtak, hogy az egy székre vetített, üzemanyagár nélküli költségszint 38,5 font volt.

Az easyjet utasforgalma 9 százalékkal 33,8 millióra emelkedett, a kapacitásokat 8,4 százalékkal bővítették, a járatok átlagos töltöttsége 0,5 százalékpontos emelkedéssel 90,2 százalékra javult.

Az adózott eredmény ebben az időszakban 236 millió fontos veszteség volt, míg egy évvel korábban még csak 18 milliós veszteséget könyveltek el.

Carolyn McCall vezérigazgató az adatokat úgy értékelte, hogy azok a piaci várakozásoknak megfelelnek, mivel a félévet az erős költségkontroll, és a hatékonyabb működés jellemezte. A jelentősen nagyobb veszteség elmondása szerint abból adódott, hogy a húsvét a második félévre csúszott, illetve az angol font árfolyamának változása is negatívan hatott a pénzügyekre. Ez a két tényező a kimutatások szerint összesen 127 millió fonttal csökkentette az eredményt.

A következő időszakban az easyJet arra számít, hogy javulni fog az egy székre vetített bevétel, a versenytársak pedig csökkenteni fogják a kapacitásbővítési rátát. Ennek értelmében a társaság nem változtatott az előrejelzésein.

Közölték továbbá, hogy folyamatban van az európai AOC megszerzése, az eljárás idén nyáron zárulhat le, ezzel biztosítják, hogy a Brexit után is üzemelni tudjanak az uniós piacon belül.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég

Hirdetés