CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Több ezer dollárra bünteti az Air India késést okozó utasait

Több ezer dollárra bünteti az Air India késést okozó utasait

Szerző: Körtvélyes Tivadar | Dátum: 2017.04.21. 16:06


Több ezer dollárra bünteti az Air India azon utasait, akik miatt a járatok késéssel tudnak elindulni, a büntetési tétel közel 8 ezer dollárról indul.

Fotó: Air India Facebook | © AIRportal.hu
Fotó: Air India Facebook
Az indiai Economic Times gazdasági lap online kiadása szerint az elmúlt időszakban egyre többen támadtak az Air India személyzetére, és számos alkalommal azért nem tudott a gép időben elindulni, mert egyes utasokat rendetlen viselkedés miatt el kellett távolítani a fedélzetről.

A légitársaság mostanra megelégelte, hogy járatai az utasok miatt nem tudtak pontosan indulni, ezért komoly büntetéseket helyezett kilátásba. Abban az esetben, ha a rendetlen utas nem követi a hajózó személyzet utasításait, ellenszegül és emiatt a járat késve indul el legalább 7700 dollár (2,5 millió forint) bírságot kell fizetnie. Ez az összeg egyórás késés után fizetendő.

Ha ennél nagyobb a galiba, és kétórás késéssel indulhat csak el a járat, akkor az okozó utas 15 500 dollár (4,5 millió forint) bírság megfizetésére kötelezhető, két órán felüli késés esetén pedig 23 ezer dollárt, átszámolva 6,7 millió forintot kell az Air India kasszájába befizetni.

Mindezeket a légitársaság a Times of India szerint "szimbolikus" összegeknek nevezte.

Az erőszakos, nem megfelelő módon viselkedő utasokkal szemben az Air India már a járat indulása előtt felvenné aharcot, reptéri menedzsereiket ugyanis szigorúbban meghatározott keretek között ugyan, de nagyobb önállósággal ruháznák fel, hogy már a repülőtéren ki tudják szűrni a bajos utasokat.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: topfly | Dátum: 2017.04.22. 07:59 | Re: Több ezer dollárra bünteti az Air India késést okozó utasait


1 vagy 2 órás késéshez nagyon komoly balhé kell. 7700 dollár komoly összegnek tűnhet, de a légitársaság valós vesztességéhez képest még kevés is lehet. A plusz parkolás, a csatlakozó járatok késése, az utasok esetleges szállodai elhelyezése, kártérítése, a személyzet túlórája, a balhézó utas csomagjainak a leszállításának költsége többszöröse lehet a 7700 dollárnak.
topfly
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 106
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég

Hirdetés