CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Megugrott az első negyedévben a prágai repülőtér utasforgalma

Megugrott az első negyedévben a prágai repülőtér utasforgalma

Szerző: MTI, AIRportal.hu | Dátum: 2017.04.20. 19:35


Az első negyedévben 19 százalékkal nőtt a prágai Václav Havel repülőtér utasforgalma az előző év azonos időszakához képest. A légikikötő csütörtöki közleménye szerint a január-márciusi időszakban összesen 2,7 millió utast kezeltek - számolt be az MTI.


Fotó: Prague Airport | © AIRportal.hu
Fotó: Prague Airport
Az utasforgalom növekedése egyebek között annak köszönhető, hogy bővült a Prágából elérhető célpontok száma. A Prágába érkező, illetve onnan induló repülőgépek utasterének foglaltsága átlagban 78 százalékos volt, ami jobb arány a vártnál.

Összehasonlításul a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek 2017. első naptári negyedévét tekintve 14,36%-kal sikerült növelnie az induló és érkező utasok számát a repülőtérnek az előző év azonos időszakához viszonyítva. 2017. első negyedévében 2 549 518 utast kezelt Ferihegy.

"Az első negyedév adatai alapján arra számítunk, hogy éves szinten ismét nyolc-kilenc százalékkal nő az utasforgalom" - mondta Václav Rehor, a repülőtér igazgatótanácsának elnöke.

Prágából az első negyedévben leggyakrabban Párizsba repültek. A francia metropolis az első helyen Moszkvát váltotta fel.

Az országokat nézve Nagy-Britanniáé az első hely, ide repült az utasok legnagyobb része. Megnőtt az Olaszországba és az Oroszországba utazók száma is.

Tavaly a prágai nemzetközi repülőtér több mint 13 millió utast kezelt, ami éves összehasonlításban 8,7 százalékos növekedés volt.

Összehasonlításul Ferihegyen 2016-ban összesen 11 441 999 utas fordult meg, mely 11,1 százalékkal haladta meg a 2015-ben mért 10 298 963 főt.

A prágai repülőtér menedzsmentje a forgalomnövekedést beruházásokkal támogatja.

A közelmúltban tett bejelentés szerint a következő tíz évben összesen 27 milliárd koronát (310 milliárd forint) ruháznak be a repülőtér bővítésébe és korszerűsítésébe.

Jelenlegi állapotában a prágai légikikötő maximum 15,5 millió utast tud kezelni évente.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: OKdoki | Dátum: 2017.04.21. 11:29 | Re: Megugrott az első negyedévben a prágai repülőtér utasforgalma


Klassz! És már a bővítést szervezik. 15,5 millós kapacitás mellett. Ferihegynek mennyi is? 10? A 2A-nak eredetileg 2 millió, a 2B-nek 3,5 milló volt a kapacitása igaz, a SkyCourt ezen sokat változtatott. Nos, a turizmus fellendülőben van a régióban.
OKdoki
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 367
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

Hirdetés