CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?

Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.04.19. 18:32


Tizenkét, az Egyesült Államokbeli útvonalából öt útvonalon csökkenti a járatainak számát az Emirates. A döntés okaként a Trump-adminisztráció intézkedései következtében csökkenő keresletet jelölte meg a légitársaság.


Forrás: Emirates | © AIRportal.hu
Forrás: Emirates
Május 1-től a légitársaság heti hétről heti ötre csökkenti a járatok számát a Dubaj - Fort Lauderdale útvonalon és május 23-tól hasonlóan csökkenti a frekvenciát az orlandói útvonalán is.

Június 1-től az eddig naponta kétszer közlekedő Dubaj - Seattle járatok már csak naponta egyszer fognak repülni, majd június 2-től és július 1-től a Boston és Los Angeles útvonalakon is feleződik a kapacitás.

Az Emirates álláspontja szerint az amerikai kormány szigorításai a beutazási vízumok kiadását és a biztonsági vizsgálatokat illetően, valamint az elektromos eszközök fedélzeti tilalma közvetlen hatással voltak az USA-ba irányuló, légi úton történő utazás iránti keresletre.

A légitársaság a Business Travellernek adott közleményében hangsúlyozta, hogy 2017 év elejéig egy egészséges növekedést és teljesítményt tapasztaltak az USA-útvonalaikon, melyet a nemzetközi átszállási lehetőségek és a minőségi szolgáltatások iránt mutatkozó kereslet vezérelt.

Az elmúlt három hónapban az Emirates összes USA-útvonalán, az összes szegmensben jelentősen csökkentek a foglalások, így a cég a kapacitások más piacokra történő átcsoportosításáról döntött, ugyanúgy ahogy minden más profitorientált vállalkozás tenné.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a légitársaság folyamatosan nyomon követi a helyzetet és amint lehetséges visszaállítja a járatokat abban a reményben, hogy az USA-útvonalaik tovább tudnak majd növekedni a jövőben.

A légitársaság tizenkét amerikai repülőtéren van jelen heti 101 induló járattal, New York JFK, Newark, Boston, Washington DC, Chicago, Seattle, Los Angeles, San Francisco, Houston, Dallas, Fort Lauderdale, és Orlando repülőtereit köti össze Dubajjal és kiterjedt globális hálózatával.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: djfox | Dátum: 2017.04.19. 19:35 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


Ezt fogja követni a Qatar és az Etihad is. Itt felvetődik a kérdés, hogy a leállított gépeket hová fogják küldeni, mert itt nem 1-2 bálnáról/tripláról van szó. Logikus lenne ahol lehet tripláról bálnára váltanak (pl olyan helyekre ahová napi 1-1 jár mindkét típusból), és nyitnak új járatokat 777-el.
djfox
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 171

Hozzászólás Szerző: freemaki | Dátum: 2017.04.19. 22:10 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


djfox írta:Ezt fogja követni a Qatar és az Etihad is. Itt felvetődik a kérdés, hogy a leállított gépeket hová fogják küldeni, mert itt nem 1-2 bálnáról/tripláról van szó. Logikus lenne ahol lehet tripláról bálnára váltanak (pl olyan helyekre ahová napi 1-1 jár mindkét típusból), és nyitnak új járatokat 777-el.


Dont worry. Tudják mit csinálnak. Ez szerintem PR fogás. És ezt erősíti, hogy már be is szóltak odaátról, hogy ezzel azt a látszatot keltik, hogy profitorientáltak, pedig szerintük a sejk pénzeli őket....
Egyébként meg van ahova kell frekvencianövelés, pl Bali, na meg folyamatban a frissítés, azaz a régi gépek kivonása is.
freemaki
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 101

Hozzászólás Szerző: Istvan | Dátum: 2017.04.20. 08:18 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


djfox írta:Ezt fogja követni a Qatar és az Etihad is.


A nagy különbség az EK és a QR/EY között, hogy ha kell, mindketten tudnak kisebb gépeket (787/350) küldeni az USA-ba, mert van nekik kisebb gépük is. Az EK-nál viszont a 777 a legkisebb, így egy piaci esemény után nem tud kisebbre váltani, csak csökkenteni a járatszámot.

Egyébként az Emiratesnél szerintem túl van mindenhol tervezve a kapacitás és a lufi hamarosan ki fog pukkanni. Nem nagyon tudnak már új járatokat indítani, mert mindenki védi a saját piacát.

Egyébként a címben szereplő kérdésre IGEN a válasz, ez volt a cél, mert ha a járatokat más miatt akarták volna megszüntetni, akkor az nehezen ment volna.
Istvan
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 446

Hozzászólás Szerző: Istvan | Dátum: 2017.04.20. 08:22 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


Egyébként valaki tudja, hogy Abu Dhabiban az US Preclearance után felvihető-e laptop?

Ha igen, akkor vér ciki, hogy a TSA ellenőrzése után is felmerülhet a terrorizmus gyanúja, és egyébként belföldi járatként megy a gép.
Istvan
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 446

Hozzászólás Szerző: topfly | Dátum: 2017.04.20. 09:31 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


Reméljük így felpörög a Dubaj-Budapest-USA járat ötlete, mert arra gond nélkül felvihető a Laptop.
topfly
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 106

Hozzászólás Szerző: AdamS | Dátum: 2017.04.20. 10:16 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


Istvan írta:US Preclearance után felvihető-e laptop?


A pre-cleararancenél nem utasbiztonsági ellenőrzés van, hanem csak a belépési jogosultságot ellenőrzik. Szerintem.
AdamS
AIRportal.hu CREW
AIRportal.hu CREW
Avatar
 
Hozzászólások: 1589
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: topfly | Dátum: 2017.04.20. 10:23 | Re: Sikeresen riasztotta el az utasokat az USA az Emiratestől?


djfox írta:Ezt fogja követni a Qatar és az Etihad is. Itt felvetődik a kérdés, hogy a leállított gépeket hová fogják küldeni, mert itt nem 1-2 bálnáról/tripláról van szó. Logikus lenne ahol lehet tripláról bálnára váltanak (pl olyan helyekre ahová napi 1-1 jár mindkét típusból), és nyitnak új járatokat 777-el.


Majd lesz Doha-Budapest-USA, Dubaj-Budapest-USA, Abu Dhabi-Budapest-USA és Iasztambul-Budapest-Usa járat, amelyre felvihető a laptop :)
Nemrég az Airportál írt, hogy tárgyalnak Isztambul-Skopje-New York járatról
topfly
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 106
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég

Hirdetés