CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Világelső kötelékrepülést hajtott végre a Magnus Aircraft

Világelső kötelékrepülést hajtott végre a Magnus Aircraft

Szerző: Körtvélyes Tivadar | Dátum: 2017.04.06. 13:27


Világelső kötelékrepülést hajtott végre a Magnus Aircraft: az eFusionnel a világon először teljesítettek elektromos géppel kötelékrepülést.


Fotó: Magnus Aircraft | © AIRportal.hu
Fotó: Magnus Aircraft
A kecskeméti gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a németországi Friedrickshafeben rendezett 25. jubileumi AERO kiállításon mutatták be először a Magnus eFusion, majd az Extra modelleket. Miután mindkettő leírta tiszteletkörét, kötelékbe fejlődtek és közösen húztak el a nézősereg fölött.

Mindez hatalmas mérföldkő a repülés történtében, hiszen elektromos kötelékes repülést még nem valósítottak meg a világban.

A Magnus Aircraft és a Siemens fejlesztése nyomán világújdonságként kifejlesztett eFusion engedélyeztetési eljárása is hamarosan elkezdődik annak érdekében, hogy a 2018 júliusa körül induló sorozatgyártásra a gyártó Magnus Aircraft minden engedéllyel rendelkezzen.

A magyar fejlesztésű és gyártású, oktatásra és vészhelyzeti képzésre egyaránt alkalmas kompozit repülőgép, az eFusion és testvére a benzinmotoros Fusion 212 2017. április 5-8 között a németországi Friedrickshafeben rendezett 25. jubileumi AERO kiállításon látható.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

Hirdetés