CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Air France: két légiutaskísérő rosszulléte okozta a járattörlést

Air France: két légiutaskísérő rosszulléte okozta a járattörlést

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.03.29. 12:31


Több portál beszámolt kedden arról, hogy a 2017. március 28-i, Budapestről Párizsba tartó AF 1695-ös számú járatát törölték, miután a légijármű személyzetének több tagja rosszul lett a felszállást megelőzően. A nem megerősített információkra alapozó, később tévesnek bizonyuló beszámolók szerint a repülőgép már a futópályáról fordult vissza.

Az eseményről több, egymásnak ellentmondó információ került nyilvánosságra, a repülőtér nem nyilatkozott az eseményről.

Lapunk az Air France magyarországi sajtóképviseletéhez tegnap intézett megkeresésére szerdán nem sokkal 12 óra után érkezett hivatalos állásfoglalás, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A légitársaság hivatalos közleménye:

"Az Air France megerősíti, hogy a légitársaság a 2017. március 28-i Párizsba tartó AF 1695-ös számú járatát törölte, miután két légiutaskísérőnél egészségügyi problémákat észleltek. A személyzet többi tagjánál nem lépett fel egészségügyi probléma. Az incidens alatt a repülőgép az utashíd melletti állóhelyén parkolt.

Az utasokat a helyszínen a személyzet eligazította. Minden utas eljutott célállomására az Air France további járataival, vagy a partner légitársaságok járatainak egyikével.

Az Air France jelenleg is vizsgálja, hogy mi okozhatta a repülőgép jégtelenítési folyamatát követő rosszulléteket.

A légitársaság elnézést kér a kellemetlenségért és az emiatt felmerült késésekért, de az Air France az utasok és a fedélzeti személyzet biztonságát köteles prioritásként kezelni."

Lapunk úgy tudja, hogy a járatot teljesítő, F-GKXT lajstromjelű Airbus A320-as repülőgép és annak teljes személyzete az utasok kiszállítását követően, délelőtt 10 óra körül utasok nélkül repült vissza Párizsba.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Yahoo [Bot] valamint 3 vendég

Hirdetés