CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Továbbra is akadozik a légiközlekedés a berlini reptereken

Továbbra is akadozik a légiközlekedés a berlini reptereken

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.03.14. 09:18


Hétfőn, kedden és a tervek szerint szerdán is sztrájkol a német Verdi szakszervezet a berlini repülőtereken. A Tegel és a Schönefeld repülőtereken pénteken megkezdett sztrájk keretében mintegy kétezer földi kiszolgáló dolgozó lépett sztrájkba.

Hétfőn Tegelen 448, míg Schönefelden 194 járatot töröltek. Hétfőn nem közlekedett egyetlen Berlinből Budapestre tartó járat sem, az easyJet és a Ryanair 1-1, az Air Berlin mindhárom járatát törölte.

Kedden az easyJet Schönefeldről Budapestre közlekedő járatát törölték, de a Ryanair ugyanezen az útvonalon közlekedő gépe - mintegy 2,5 órás késéssel - el tudott indulni Budapestre.

Az Air Berlin mindhárom kedden Tegelről Budapestre közlekedő járatát törölték - a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint.

A munkabeszüntetés eredetileg pénteken hajnali 4 órakor kezdődött és szombat reggel 5 óráig tartott. Pénteken a két berlini repülőtéren összesen 650 járatot érintett a munkabeszüntetés. Mivel a felek nem jutottak egyezségre a szakszervezet hétfőtől szerdáig meghosszabbította az akciót.

A Verdi szakszervezet az órabérek 1 eurós emelését követeli.

A német fővárosban múlt héten rendezték Európa legnagyobb utazási kiállítását, az ITB-t, így az onnan elutazni szándékozó látogatók és kiállítók is az utazásuk átszervezésére kényszerültek a több napos sztrájk miatt.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

Hirdetés