CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Riasztották a magyar Gripeneket egy utasszállító gép miatt

Riasztották a magyar Gripeneket egy utasszállító gép miatt

Szerző: MTI, AIRportal.hu | Dátum: 2017.03.10. 11:12


Riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit péntek délelőtt, miután egy utasszállító repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint az Indiából Londonba tartó Boeing 787-8 típusú repülőgép háromnegyed tíz körül lépett be a magyar légtérbe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással.

Ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a honvédség készültségi szolgálatát, amely elfogta a repülőgépet és elvégezte az azonosítást.

Az utasszállító gép még tíz óra előtt rádiókapcsolatot létesített a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal, és folytatta útját London felé - olvasható a közleményben.

A flightradar24.com virtuális radar adatai szerint az érintett járat az Air India légitársaság AI 171-es számú járata volt, mely Ahmedabadból tartott Londonba.

A járatot az Air India VT-ANT lajstromjelű Boeing 787-8 Dreamliner típusú repülőgépe teljesítette. A repülőgép Románia felől Berettyóújfalunál lépett be Magyarország légterébe és Balassagyarmatnál hagyta el az ország légterét.

Az airlive.net információi szerint később a német, majd a belga légierő vadászgépei kísérték a repülőgépet, mely végül biztonságban megérkezett Heathrowra. A német és belga intézkedés okáról nem közöltek részleteket.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: MOD | Dátum: 2017.03.10. 11:42 | Re: Riasztották a magyar Gripeneket egy utasszállító gép miatt


© AIRportal.hu - kép
MOD
Fórum Moderátor
Fórum Moderátor
 
Hozzászólások: 274
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

Hirdetés