CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása

Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.02.27. 09:36


Nem fog megújulni a ferihegyi repülőtérre vezető út, és még számos, a 2024-es olimpiához kapcsolódó fejlesztés is elmarad. Tarlós István főpolgármester szerint a város szempontjából ez a legsúlyosabb következménye a pályázatunk szerdai visszavonásának - írta a Magyar Nemzet.


Pontosan még a városvezetés sem tudja, hány fejlesztés és beruházás marad el, amelyek, ha Budapest rendezte volna az olimpiát, bizonyosan elkészültek volna 2024-ig – jelentette ki a pénteki Budapestinfón Tarlós István (Fidesz–KDNP).

A főpolgármester egyetlen konkrétan várható munka, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának halasztását nevezte meg.

Az olimpia kapcsán a repülőtéren is számos jelentős légi- és földi oldali fejlesztés valósult volna meg annak érdekében, hogy Ferihegy folyamatosan növekvő utas és cargo forgalma mellett tudják kezelni a rendezvény körüli hónapokban jelentősen megugró légiforgalmat.

Az AIRportal.hu információi szerint az olimpiára újra megnyithatták volna a Malév csődje után bezárt egyes terminált is, a megvalósuló repülőtéri fejlesztések pedig segíthették volna a Ferihegy későbbi kapacitásbővítését is.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: Haho | Dátum: 2017.02.27. 12:00 | Re: Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása


Sztem ez nem olimpia függő!!! De legalább Tarlós úr tud mibe kapaszkodni... Ettől függetlenül nem az ő hibája, hogy a gyorsforgalmi út rendbetételével 15-20 éve senki sem foglalkozott....
Ráadásul a rendbetétel alatt én vasúti összekötést is elképzelnék.... ahogy normálisabb városokban szokás olimpia vagy bármilyen esemény rendezése nélkül.
A repülőterünk 20-25 éves infrsatruktúrális lemaradásban van Bécshez, Prágához képest és akkor itt nem neveztem meg nagyobb városokat..
Csak itt most megint lesz mire fogni az elmaradó beruházásokat és feleslegesen gerjeszteni a hangulatot...
Haho
100-299 hsz.
100-299 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 129

Hozzászólás Szerző: TangoPapa | Dátum: 2017.02.27. 16:52 | Re: Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása


Egyetértek Haho-val. A gyorsforgalmi út ügyének semmi köze az olimpiához. Tarlós ürügyet keres, hogy miért nem oldja meg a több évtizedes, kormányokon átívelő problémát. Emlékezetem szerint 1985-ben történt ezzel kapcsolatban az utolsó komolyabb beruházás, akkor sem a fejlesztés volt a cél, hanem a drágán felújításra szoruló aluljárókat cserélték "relatíve olcsóbb" felüljárókra (egy kivételével). Azóta csak burkolat tódozgatás-fódozgatás megy. Még egységes koncepció sincs arra, hogy a felújítás hogyan történjen. Összenyissák-e a Gyömrői úttal, és egy hatsávos főútvonalat alakítsanak ki, vagy megtartsák a zártpályás utat, akkor viszont végig fel kellene emelni ahhoz, hogy négysávosra tudják bővíteni. A fejlesztésre akkor is égetően szükség lenne, ha nem nyeri meg a pályázatot Budapest (amire a legjobb esetben is csak 33 %-os esély lett volna), vagy ha nem lenne nép-harag az olimpia költségei és annak ellopása ellen.
TangoPapa
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 99

Hozzászólás Szerző: baloghadam | Dátum: 2017.02.27. 20:20 | Re: Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása


IMegjegyzem, hogy előbb kellene ezeket a régóta elmaradt fejlesztéseket megcsinálni, és utána pályázni. Ha elmaradnak a fejlesztések, akkor később sem lesz értelme pályázni.
baloghadam
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 238

Hozzászólás Szerző: Szarnyaskozg | Dátum: 2017.02.27. 21:53 | Re: Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása


Budapesti Olimpia 2024 Megvalósíthatósági Tanulmány, Vezetői összefoglaló 54. oldal: alapeseti beruházás, amire az olimpia rendezése nélkül is sor kerülne. Többek között itt van felsorolva a gyorsforgalmi út felújítása (kötött pályás kapcsolat is - de ez már az "utópia utópiájának illúziója").

Aki akarja, itt megnézheti:
http://olimpia.hu/images/bp2024/PwC_Oli ... s_vegleges.

Külön tetszik ez a mondat: "Hangsúlyozzuk, hogy ha az olimpia rendezés gondolata fel sem merül, ezek akkor is szerepelnek a
tervekben, és részben vagy egészben az olimpia rendezéstől függetlenül megvalósulnak"
Szarnyaskozg
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 33

Hozzászólás Szerző: groh | Dátum: 2017.03.06. 12:43 | Re: Elmaradhat a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása


Szerintem ez valami politikai trükk - most éppen eljátszani a sértődött óvodást.
A szóban forgó út minden tekintetben (különösen a burkolati állapotok miatt) kritikán aluli.
Most még azzal a "haladó" rendelkezéssel megspékelve, hogy belül 70-es "sebességet" írtak elő (jópár hülye enélkül sem ment többel). Fogadjunk, jövőre kívül 30-as, belül 50-es lesz, hurrá.
Az út felújítása és a mai követelmények szerinti átalakítása halaszthatatlan. Ez rendkívül nagy mértékben csökkenti a repülőtér értékét, a vasút hiányával együtt. Gondolom ez nem érdeke sem a reptérnek, sem a kormánynak, sem a városnak.
groh
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 175
Tartózkodási hely: Bp
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 20 vendég

Hirdetés