CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Rálőttek a LATAM egyik Boeing 767-es utasszállítójára

Rálőttek a LATAM egyik Boeing 767-es utasszállítójára

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.01.19. 12:06


Vizsgálatot indítottak a brazil hatóságok azt követően, hogy egy golyó ütötte nyomot fedeztek fel a brazil LATAM légitársaság egyik Boeing 767-300ER típusú utasszállító repülőgépén.

A golyót a repülőgép előre beütemezett karbantartásakor elvégzett rutinellenőrzések során fedezték fel a Boeing 767-es bal szárnyában.

A légitársaság értesítette a brazil légügyi hatóságot és a rendőrséget. A hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy mikor és hol lőhettek rá a szélestörzsű repülőgépre.

A légitársaság hivatalos közleményében hangsúlyozta, hogy a repülőgépen keletkezett sérülés nem jelentett veszélyt a biztonságra.

A PT-MSY lajstromjelű Boeing 767-300ER típusú repülőgép 2012 óta repül a légitársaság flottájában. Ez volt az első olyan gépe a LATAM néven - a chilei LAN és a brazil TAM légitársaságok fúziójával - létrejött cégnek, melyet 2016. májusában átfestettek a megújult arculatba. Ez a repülőgép szállította ugyanis Genfből Rióba az olimpiai lángot - írta a Flightglobal szaklap.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 22 vendég

Hirdetés