CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Elvétette a fordulót a Lufthansa A320neója Párizsban

Elvétette a fordulót a Lufthansa A320neója Párizsban

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2017.01.18. 16:27


A Lufthansa Frankfurtból Párizsba közlekedő, LH 1034 számú járatát teljesítő A320neo gépének bal oldali főfutója a leszállást követő gurulás során tért le a gurulóútról.

A D-AINA lajstromjelű repülőgép - mely az elsőként átadott A320neo - szerda kora délután érkezett a párizsi CDG repülőtérre, de a leszállást követő,
terminálhoz történő gurulás során a repülőgép bal oldali főfutója elhagyta a gurulóút felületét. A főfutó a gurulóút melletti füves talajon állt meg.

A repülőgépet a pilóták megállították, a repülőgép fedélzetén tartózkodó 150 utast a gurulóúton szállították ki és buszokkal szállították a terminálhoz.

A repülőtér forgalmát nem kellett korlátozni az esemény miatt, de a LH 1035 számú, Frankfurtba közlekedő járatot törölték.

Az esemény során nem sérült meg senki, de a francia balesetvizsgáló testület (BEA) vizsgálatot indított, az okok kiderítésére - számolt be az airlive.net.


Ajánló Kipróbáltuk a Lufthansa első A320neo repülőgépét

2016. február 12-én pénteken Hamburgban adta át ünnepélyesen az Airbus a Lufthansa az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo repülőgépét. Az átadó ünnepséget követően Hamburgból Frankfurtba repültünk a vadonatúj A320neo fedélzetén. Részletek...
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés