CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Lövöldözés volt a floridai Fort Lauderdale repülőterén

Lövöldözés volt a floridai Fort Lauderdale repülőterén

Szerző: MTI, AIRportal.hu | Dátum: 2017.01.06. 20:57


Lövöldözés történt a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén pénteken, az első hírek szerint egy, más értesülések szerint legalább öt ember meghalt, legalább kilencen megsebesültek.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették. Az MSNBC televízió helyszíni tudósítása szerint az elfogott férfi az egyetlen gyanúsított. Részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy
a kettes terminál érkezési csarnokában, a csomagkiadási területen történt a lövöldözés.

A CNN legfrissebb értesülései szerint 13 embert szállítottak kórházba.

A hatóságok a lövöldözőt - aki magányos elkövető volt - elfogták. Az elkövető motivációjáról egyelőre nem lehet tudni részleteket, de annyi kiderült, hogy az elkövető maga is repülővel érkezett Fort Lauderdale-be.

A fegyvert jogszerűen szállította a feladott poggyászában, majd miután a csomagját felvette, azzal egy mellékhelyiségbe sietett, ahol a pisztolyt előszedte, megtöltötte, majd a WC-ből kilépve kezdett el lövöldözni a csomagkiadótérben tartózkodó emberekre.

Az elkövető, 26 éves amerikai állampolgár, Esteban Santiago, aki korábban katona volt és Irakot is megjárta. Egyes értesülések szerint a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

Az utasok egy részét a lövöldözéskor kiterelték a terminálból a forgalmi előtérre, a televíziós közvetítések képei szerint a pánikba esett utasok csoportjai a gurulóutak és a futópályák irányába futottak.

A CNN hírtelevízió értesülései szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.

Az FAA közleménye szerint a repülőtérről induló járatokat törölték. Azokat érkező járatokat melyek már a repülőtér 50 mérföldes körzetében voltak, engedték leszállni. A már levegőben lévő, de a Fort Lauderdale repülőtér 50 mérföldes körzetén kívül repülő járatokat más légikikötőkbe irányították át. Később a repülőteret teljesen lezárták.

follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési hírekhez

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Rövid hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés