CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Megoldódhat a CSeries-para a Swissnél

Megoldódhat a CSeries-para a Swissnél

Szerző: Körtvélyes Tivadar | Dátum: 2017.01.04. 18:22


Megoldódhat a Bombardier CSeries 100-asok lassú érkezése miatti típuscsere probléma a Swissnél, idén várhatóan egy tucat érkezik a típusból Zürichbe.


Fotó:AIRportal.hu | © AIRportal.hu
Fotó:AIRportal.hu
A Lufthansa-leány idén júliusban mutatta be a világ első Bombardier CS100-asát, a kanadaiak nagy reménységét ugyanis a svájci légicég kezdte üzemeltetni elsőként. Egyik első útja egyből Budapestre vezetett és egy hónappal később a légicég teljesen elégedett volt a típussal.

A Bombardiernél azonban a beszállítási láncban probléma keletkezett, ezért 2016-ban nem tudtak annyi gépet leszállítani, mint azt tervezték, és mint amennyire a Swiss a szerződés alapján jogosan számított is. Korábban azt tervezték, hogy Budapest mellett a többi közt Varsóba, Brüsszelbe, Nizzába, Stuttgartba, Hannoverbe, Milánóba, Firenzébe és Bukarestre is repülnek majd a CS100-asokkal.

A géphiány azonban áthúzta a számításokat, ezért a korábbi terveket javarészt visszavonták és október helyett csak idén márciusban kezdik teljesíteni a többi közt a düsseldorfi, frankfurti, amszterdami, milánói járatokat, Alicantéba, Drezdába, Firenzébe, Grazba, Lipcsébe pedig egyelőre nem repülnek CS100-assal.

A Swiss másik bázisára, genfbe várhatóan idén tavasszal érkezik meg az új típus.

Karin Müller, a Swiss szóvivője az Air Transport Worldnek most azt mondta, idén 12 darab CS100-as érkezhet Kanadából, és megjelennek a flottában az első CS300-asok is. Utóbbi típusból az első példány a második negyedévben érkezhet meg és a genfi bázisra kerül majd.

A tervek egyébként nem változtak, a késés ellenére továbbra is 2018-ra forgalomba szeretnék állítani mind a 30 CSeriest.
follow us in feedly

Vissza a Repülőgépgyártók rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Repülőgépgyártók hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

Hirdetés