CímlapLégiközlekedés állás, reptér munka  Repülés-szakmai angol nyelvtanfolyam

Repülés-szakmai angol nyelvtanfolyam

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2016.11.02. 11:56


ICAO Level 4

Repülés-szakmai angol nyelvtanfolyam

indul 2016. november 24-én
Farkas Vulkán légiforgalmi irányító és
Köteles Dóra angol nyelvtanár vezetésével.

A tanfolyamról általában

Tanfolyamunk kiscsoportos tantermi foglalkozás, 3-4, maximum 5 tanuló részvételével. Fő célunk a hatékony, gördülékeny és biztonságos kommunikáció gyakorlása repülési környezetben. Beszédcentrikus, interaktív feladatokra épülő képzésünk révén ez most elérhető. A tanfolyam elvégzését követően az ICAO Level 4 vizsga letétele könnyebbé válik. A foglalkozásokra csütörtök délutánonként, 17.30-20.45 között és szombat vagy vasárnap délelőttönként, 09.00-12.15 között kerül sor.

Mi az a repülés-szakmai angol?

Az ICAO a szakszolgálati engedélyekkel foglalkozó függeléke szerint azok akik nemzetközi légtérben vagy repülőtéren rádióznak, azoknak tisztában kell lenniük a repülés különböző területeinek kifejezéseivel, rendelkezniük kell a megfelelő szakmai szókinccsel. Magyarul kevés a fónia néhány száz szavas szókincse olyan helyzetekben, amelyekre nincsenek fónia kifejezések előírva. Repülésbiztonsági szempontból olyan közös nyelvet kell beszélnie az ugyanazon légtérben dolgozó pilótának és légiforgalmi személyzetnek, amely kevésbé kötött, mint a fónia. Ez a nyelv a repülési szakkifejezésekkel bővített angol.

Miből áll a tanfolyam?

Repülés-szakmai angol tanfolyamunk 40 órás, amely végigvezeti a hallgatókat a navigáció, a meteorológia, a repülőgép ismeret, a technológia, az egészségügy, az emberi tényezők, valamint a váratlan helyzetek repüléssel kapcsolatos területein. Színes feladatokon keresztül bővíti a szakmai szókincset, fejleszti a hallott szöveg értését, miközben a hallgatókat a beszéd gyakorlására ösztönzi. Alkalmanként 4 tanóra (egy tanóra 45 perc) kerül megtartásra, olyan módon, hogy 1,5 óra oktatás – 15 perc szünet – 1,5 óra oktatás.

LEVEL 4 vizsga felkészítés

Magyar pilótaként más ország légterében való repüléshez minimálisan ICAO Level4 nyelvvizsga megléte szükséges. E nélkül csak Magyarország légterében lehet repülni, függetlenül attól, hogy az illető milyen más nyelvvizsgával rendelkezik. Ennek oka, hogy egy általános angol nyelvvizsga nem méri fel a repüléssel kapcsolatos szakkifejezések ismeretét. Azon légiforgalmi szakszemélyzetek számára, akik nemzetközi légtérben vagy nemzetközi repülőtéren dolgoznak, szintén kötelező. A jövőben a magyar légtérben is csak az repülhet, aki rendelkezik ilyen nyelvi kiterjesztéssel a szakszolgálati engedélyében.

Az ICAO nyelvi vizsgáknak három elfogadható szintje van, a 4-es, az 5-ös és a legmagasabb 6-os. Minél jobban tud valaki, annál magasabb osztályzatot szerezhet. Hasonlóan a repülésben oly sok más jogosításhoz, ezeket a nyelvvizsgákat is meg kell újítani időről időre. A 4-es szintűt háromévente, az 5-öst hatévente, míg a 6-ost kilencévente.
Vizsga felkészítő kurzusaink kifejezetten ezen vizsgákon alkalmazott feladattípusok begyakoroltatására fókuszálnak.

Tanáraink

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Helyszín

Tantermünk Budapesten, a III. kerületi Szentendrei út 95. szám alatt található. Gépkocsival érkezők számára a környező utcákban a parkolás díjmentes, de lehetőség van fizetős parkolásra is zárt területen. A tömegközlekedés kiváló, számos buszjárat és HÉV megálló van a közelben, ahonnan pár perc sétával megközelíthetőek vagyunk.

Időpont

A tanfolyam kezdési időpontja: 2016. november 24.

A képzés díja

Kurzusunk minimálisan 3 fő részvétele esetén indul. A részvételi díj is ennek megfelelően került meghatározásra, amely egységesen, személyenként 2.000 forint/tanóra, azaz a 40 órás tanfolyam esetén ez 80.000 forint. Természetesen ez már a bruttó számlás ár. Amennyiben nem jönne össze a tanfolyamhoz szükséges minimális létszám, lehetőség van ennél kisebb létszámú résztvevővel is elindulni, egyedi kalkuláció alapján.

Elérhetőségeink és jelentkezés

Farkas Vulkán
Telefon: +36705507025
Email: foniaonline@gmail.com
Facebook: Fónia Online

Légiközlekedési állásokat szeretnél kapni e-mailben?

Iratkozz fel hírlevelünkre és küldjük a legfrissebb ajánlatokat!

follow us in feedly

Még több tanfolyam és képzés itt!

Milyen képzéseket találhatsz itt?


Földi kiszolgáló, ground handling állások ellátásához szükséges képzéseket
Repülőtéri terminálokon utasforgalmi ellátásához szükséges képzéseket
Repülésműszaki, repülőmérnöki, repülőgépszerelő továbbképzéseket, szakképesítéseket
Közforgalmi pilóta, légiutaskísérő felkészítő tanfolyamokat

Légiközlekedési állásfutár hírlevél feliratkozás:

Feliratkozom!

Ablak bezárása
Légiközlekedési Állások Hírlevél

* kötelező mező
Iratkozz fel hírlevelünkre és ha új álláshirdetés érkezik értesítünk emailben! A hírlevelek naponta 1 alkalommal, automatikusan kerülnek kiküldésre, de csak akkor ha érkezett aznap új álláshirdetés. Leiratkozás a hírlevél alján található linken bármikor lehetséges. Az AIRportal.hu adatvédelmi szabályzata itt olvasható.

Miért érdemes itt hirdetni?


Hirdetése megjelenik a piacvezető légiközlekedési hírportálon, ezáltal az iparág iránt fokozottan érdeklődő olvasókhoz jut el
Az AIRportal.hu Állás oldalán légiközlekedési állásokat és repülőtéri munkát kereső álláskeresők célcsoportja számára juttathatja hirdetéseit
Az iprág iránt érdeklődő, állást kereső, vagy már ott dolgozó, de továbblépni szándékozó látogatók fokozottan affinisak az olyan képzésekre, tanfolyamokra, továbbképzésekre, amelyek segíthetik a sikeres elhelyezkedésüket, vagy magasabb szintű munkakörbe lépésüket.
Alacsony meddő szórás, költséghatékony hirdetési lehetőség

Médiaajánlatot kérek!

Vissza: Légiközlekedési tanfolyamok, képzések


Vissza: Tanfolyamok, továbbképzések (Légiközlekedés/repülés) archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

Hirdetés