CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Meghiúsulhat az Alitalia és az Air Malta házassága

Meghiúsulhat az Alitalia és az Air Malta házassága

Szerző: Zsiray-Rummer Zoltán | Dátum: 2016.10.06. 11:27


Lapértesülések szerint az Alitalia még ebben a hónapban dönt, hogy megveszi-e az Air Malta csaknem felét. Ugyanakkor a szigetország miniszterelnöke legszívesebben nemet mondana a „házasságra”, bár szerinte is kétségtelen az, hogy csak egy erős, külföldi stratégiai partner volna az ideális választás.


Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu
A Malta Today című újság információira hivatkozva a ch-aviation.ch portál arról ír, hogy ebben a hónapban dönt az Alitalia, megveszi-e az Air Malta egy részét. Azonban a szigetország miniszterelnöke inkább lemondaná az üzletet.

Mint arról az AIRportal.hu is beszámolt, egy tavaszi szándéknyilatkozat értelmében az olasz légitársaság – háta mögött az emírségekbeli Etihad Airways erejével – a máltai cég 49 százalékát venné meg.

Ennek a szándéknyilatkozatnak a lejárati határideje hat hónap. Eredetileg júliusban született volna meg a döntés, de végül szeptemberre halasztották, ám akkor sem történt előrelépés. Lehetséges, hogy nem is lesz.

A máltai kormányfő, Joseph Muscat ugyanis azt mondta a minap: közel jár ahhoz, hogy felbontsa ezt a megegyezést az Alitaliával. Ugyanis kétségek merültek fel, hogy a „házasság” előnyös-e az országnak és az Air Malta alkalmazottainak.

A szigetország miniszterelnöke szerint ha az Alitalia-üzlet meghiúsul, a kormány nyitott arra, hogy belföldi gazdasági szereplők fektessenek be az Air Maltába, bár az ideális választás egy erős, külföldi stratégiai partner volna.

Muscat ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy egy egyedülálló cég nem tud versenyezni a nemzetközi hálózatban, a versenyképességet befolyásolja, milyen megállapodásokat lehet kötni a repterekkel, és mennyi az üzemanyag ára. Hozzátette: az Air Maltának meg kell találnia az utat a nemzetközi piacokra, és ezt egy stratégiai partner segítségével tudja csak megtenni.

Azért, hogy vonzóvá tegyék a jó ideje veszteséges Air Maltát, a kormány állítólag azt tervezi, hogy egy új cégbe szervezi ki a működést, így megszabadítva az adósságtól. Erről már augusztusban is megjelentek hírek a máltai sajtóban. A légitársaság átstrukturálása 2012 óta, az EU jóváhagyásával zajlik, de az elmúlt évek eredményei alapján kevés sikerrel járt.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: joeyatebay | Dátum: 2016.10.07. 16:08 | Re: Meghiúsulhat az Alitalia és az Air Malta házassága


Szeretnenek tarsulni csak nem nagyon akarnak az olaszokkal tokolni. Nekik valamelyik obolmenti kene de azok meg ide se neznek. Ontik az Air Maltaba a lovet es csak nagyobb lett a lyuk. At kene gondoljak hogy hogy es mikent. Pl London Napi 2x Air Malta 2x Ryan meg Easy + napi BA. Szerintem az tulzas egy kicsit, annyi Brit nem jon ide es a maltaiak se mennek Londonba annyit.
Lyon Exeter Marseille Athen Tel Aviv, a LF alig van meg 50 szazalek. Egy szoval nem kapkodnak se a kormany se mas legitarsasag
joeyatebay
25-49 hsz.
25-49 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 37
Tartózkodási hely: Malta

Hozzászólás Szerző: Zoli049 | Dátum: 2016.10.09. 09:26 | Re: Meghiúsulhat az Alitalia és az Air Malta házassága


Az AirMalta valamit nagyon nem jól csinál. Abból kiindulva, hogy idén az összes Kelet-európai járatát úgy törölte, megszűntette, hogy érvényes foglalások voltak rájuk. Többek közt nekünk is. végül is semmi gond, mert az egyik fapados is elvitt Máltára és haza is hozott, ráadásul jobb időpontban és kedvezőbb áron. Azpedig, hogy az Alitalia mennyire lenne jó partner? Na ez az, amit csak ők tudnak. :-)
Zoli049
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 3
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 13 vendég

Hirdetés