CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Újabb rekordot döntött a debreceni repülőtér utasforgalma

Újabb rekordot döntött a debreceni repülőtér utasforgalma

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2016.08.02. 16:03


2016. júliusában 59%-kal többen mint tavaly, mintegy 37 020-an fordultak meg a legnagyobb magyarországi regionális repülőtéren, a Debrecen Airporton.

Az első hét hónapos utasforgalom 86%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

Ez az eredmény a tervezett utasforgalommal összhangban áll és egyértelműen köszönhető az új Wizzair bázissal kapcsolatos desztináció és kapacitásbővülésnek, a Lufthansa müncheni menetrend szerinti járatainak valamint a nyári chartereknek is.

Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus Nyugat-Európából és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, új munkahelyeket teremtve mind Debrecenben, mind a kelet-magyarországi és határontúli régiókban egyaránt - a repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint.

Nyári charterjáratok a Török Riviérára, Korfura, Krétára, Zakynthosra és a bolgár Napospartra, Burgaszba is közvetlen járattal hetente indulnak a Debrecen Airportról. A régióból szinte minden nyaralni és repülni vágyó utasunk igényének meg tudunk felelni.

Ugyanakkor amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air foglalási rendszeréből augusztustól eltűnt a Debrecen - Brüsszel (CRL) járat, mely december 18-tól hetente két alkalommal, hétfőnként és péntekenként közlekedett. Az utolsó brüsszeli járat július 29-én érkezett meg Debrecenbe.

A brüsszeli járat felfüggesztését követően nem sokkal pedig a Debrecen - Malmö járatot is törölte a menetrendjéből a Wizz Air.

Így a korábbi hatról négy útvonalra csökkent a debreceni bázisról elérhető célállomások száma: London-Luton, Eindhoven, Bergamo mellett Párizs-Beauvais maradt a menetrendben.
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Hirdetés