CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  A téli menetrendben is megmarad a Lufthansa debreceni járata

A téli menetrendben is megmarad a Lufthansa debreceni járata

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2016.05.25. 13:19


A Lufthansa új Debrecen-München járata kedvező piaci fogadtatásra talált, ezért a légitársaság úgy döntött, hogy a 2016/17-es téli menetrendben is közlekedteti a járatot, amely már szeptembertől új időpontban közlekedik München és Debrecen között, jobb átszállási kapcsolódási biztosítva a Münchenben átszálló utasoknak mind a Németországon belüli, mind az európai, illetve az interkontinentális járatokra.

„A második magyarországi célállomásunkra közlekedő járat indulása óta számos visszajelzést kaptunk utasainktól” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője.

„Az új menetrenddel még több belföldi és nemzetközi járat éri el a Debrecenbe induló gépet, így az átszálló utasok kényelmesen érkezhetnek meg Magyarországra” – tette hozzá Antal Gábor.

A bajor fővárosból a jelenlegi 7:30 helyett 11:00 órakor száll fel az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor landol Münchenben. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd.

A délelőtt 11 órás indulásnak köszönhetően összesen 23, Münchenbe érkező interkontinentális járatról lehet kényelmesen átszállni a Debrecenbe tartó Lufthansa-gépre, köztük olyan városokból, mint New York, Mexikóváros, Peking, Delhi, Hong Kong, Sanghaj, Mumbai, Kairó, Torontó, Teherán, Charlotte, Sao Paulo, Montréal, Boston és Denver.

A Debrecenből Münchenbe induló utasok pedig 16 interkontinentális járatra szállhatnak át még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking, Hong Kong felé induló gépekre.

Az új menetrend még több belföldi járat csatlakozását teszi lehetővé, így a Lufthansa valamennyi német városból (Hamburg, Düsseldorf, Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart) Münchenbe induló reggeli járatával el lehet jutni Magyarországra.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: Istvan | Dátum: 2016.05.25. 13:49 | Re: A téli menetrendben is megmarad a Lufthansa debreceni járata


Persze, hogy megmarad. Fizetnek érte elég sok marketing támogatást. Ezért változik végre a menetrend is, hogy oda-vissza legyenek csatlakozások.
Istvan
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 447

Hozzászólás Szerző: bagolyj | Dátum: 2016.05.25. 15:09 | Re: A téli menetrendben is megmarad a Lufthansa debreceni járata


Istvan írta:Persze, hogy megmarad. Fizetnek érte elég sok marketing támogatást.


erről van valahol publikusan is elérhető információ?
bagolyj
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 254

Hozzászólás Szerző: Istvan | Dátum: 2016.05.25. 15:49 | Re: A téli menetrendben is megmarad a Lufthansa debreceni járata


bagolyj írta:erről van valahol publikusan is elérhető információ?


Publikusról nem tudok, illetve előbb-utóbb kiperelhető, ha valakit érdekel.

Én egy másik magyar projektről hallottam, ami egyenlőre elmaradt. Ott is az volt, hogy heti 3 járat lett volna MUC-re, gép, slot, stb... már megvolt, MUC és a város is adott volna pénzügyi támogatást. Idén tavasszal indult volna a járat. Nagyon hasonló volt a helyzet, mint Debrecenben, ezért feltételezem, hogy támogatott a járat. Egyébként nekem személy szerint nincs ezzel problémám, csak az általam valószínűsített gondolatot osztottam meg veletek.

Régebben is volt és ma is vannak turisztikai, légügyi marketing, stb...alapok és lehetőségek egyes régiókban, hogy bizonyos járatokat támogassanak direkt vagy indirekt módon. Emlékszem olyanra is, hogy egy külföldi város hirdetett egy légitársaság honlapján és a fedélzeti magazinban is, így a város direkt nem támogatta a légitársaságot, hanem reklámhelyet vásárolt magának. Ezt pedig az EU nem tiltotta régebben.
Istvan
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 447
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Hirdetés