CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Áprilisban is folytatódott az utasforgalom növekedése Debrecenben

Áprilisban is folytatódott az utasforgalom növekedése Debrecenben

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2016.05.03. 13:15


2016. áprilisban 82%-kal többen, mintegy 22 180-an használták Magyarország második legnagyobb és a régió egyik legdinamikusabban fejlődő repülőterét, a Debrecen Airportot.


Forrás: Lufthansa | © AIRportal.hu
Forrás: Lufthansa
Az első négyhavi utasforgalom is több mint a duplájára nőtt a tavalyi év azonos időszakhoz képest. Ez az eredmény egy újabb siker és rekord is a Debrecen Airport és a magyarországi regionális repülőterek több évtizedes történelmében.

A vonzáskörzetből egyre többen választják a repülőteret, így a magyar, partiumi utasok mellett egyre gyakrabban érkeznek utasok Kárpátaljáról is hiszen 2015. decembere óta már az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Olaszország és Svédországgal is van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek.

Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt.

Az áprilisi hónap további fejlődést hozott a menetrend szerinti járatokat illetően a Debrecen Airportról, hiszen 2016. április 11. óta a Lufthansa City Line is járatot indított Debrecenbe Münchenből heti 3 alkalommal.

A nyári szezonban charterjáratok állnak az utasaink rendelkezésére és ezekkel Törökországba, Észak-Ciprusra, Bulgáriába és három görög meseszép szigetre, Krétára. Korfura és Zakyntosra is repülhetünk. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig német turisták érkeznek charterjáratokkal Debrecenbe és a régióba.
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: Thomasman | Dátum: 2016.05.03. 15:36 | Re: Áprilisban is folytatódott az utasforgalom növekedése Debrecenben


Véleményem szerint Debrecen a régiójában Kolozsvárral kell felvegye a versenyt hosszútávon. Ott olyan 120 ezer körül van a havi utasforgalom. Lassan, de azért zárkózik, pl. Wizz air, Lufthansa járatnyitás. Kolozsvárra most már pl. a LOT is jár.
Thomasman
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 82

Hozzászólás Szerző: Tibi | Dátum: 2016.05.04. 10:41 | Re: Áprilisban is folytatódott az utasforgalom növekedése Debrecenben


- Elérhetjük idén a 300.000-es utasszámot ami első bázisos évben nem lenne rossz. Ehhez kb. 75% LF a WIZZ-től és Lufthansa 35%-40% kellene egy 15.000-17.000 charter forgalommal. A realitásoknál maradva a Lufthansa felfuthat napi járatra ill. Ryanair jelenhet meg , tehát 500.000-600.000-re lőném be az elérhető maximumot.
- Lehetséges célállomások véleményem szerint: Dublin heti3x, Dortmund vagy Köln 2x, Berlin 2x, Róma 2x, Barcelona 2x, Madrid 2x, Stansted Ryanair-rel 2x vagy 3x , Varsó LOT és Istanbul Turkish-sel nagyon zárójelben :) ,
Tel-Aviv beutazó charterben befuthat és ami jó lenne még: MMX átkerülhetne CPH-ra és akkor életképes lenne, mert így sokat javult már ( kb 60% ) de volt honnan...
- Kolozsvár a partiumi területek tekintetében lehet konkurencia ( főleg a sokkal több célállomás miatt ) bár onnan 160-190km, Debrecen-ből pedig 80-110km Bihar és Szatmár megye 1.1M lakossal.
Tibi
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 5

Hozzászólás Szerző: Primair2 | Dátum: 2016.05.04. 13:59 | Re: Áprilisban is folytatódott az utasforgalom növekedése Debrecenben


Esetleg Wizz- Vnukovo (Moszkva), vannak oroszok a szoboszlói, debreceni fürdőkben jópáran.
Primair2
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 26
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés