CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata

Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata

Szerző: MTI, AIRportal.hu | Dátum: 2016.04.11. 13:03


Megérkezett a debreceni repülőtérre a Lufthansa első menetrend szerinti járata Münchenből hétfőn délelőtt, a járat ezentúl heti három alkalommal közlekedik a két város között.


Légiutas-kísérő a Lufthansa Bombardier CRJ900 típusú, Münchenbe induló repülőgépének ajtajában a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2016. április 11-én. Ezen a napon a német légitársaság elindította menetrend szerinti járatát München és Debrecen között. A járat heti három alkalommal közlekedik a nyári menetrendben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt | © AIRportal.hu
Légiutas-kísérő a Lufthansa Bombardier CRJ900 típusú, Münchenbe induló repülőgépének ajtajában a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2016. április 11-én. Ezen a napon a német légitársaság elindította menetrend szerinti járatát München és Debrecen között. A járat heti három alkalommal közlekedik a nyári menetrendben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Amint arról 2015. decemberében beszámoltunk, Münchenből Debrecenbe indít heti háromszori járatot a Lufthansa 2016. április 11-től. A járat hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik és CRJ900-as típusú repülőgépek teljesítik.

Az első járatot hagyományosan fogadták a debreceni repülőtéren: a Bombardier CRJ 900-as típusú, 98 személyes repülőgép két vízsugár alatt gördült be a légikikötőbe.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi igazgatója egyaránt mérföldkőnek nevezte a járat indítását, amely jelentősen hozzájárulhat a régió gazdasági, turisztikai fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez.

Debrecen felkerült a világtérképre, a város ezentúl négy kontinensről érhető el egyetlen átszállással - jelezte Antal Gábor.

Az új járattal a Debrecenből a müncheni légikikötőn keresztül mintegy 130 járatra szállhatnak át, de a debreceni indulású járat kényelmes alternatívát kínál a határon túli, szlovákiai, ukrajnai, romániai lakosok és vállalatok számára is - mondta az igazgató.

Papp László kiemelte, hogy a város repülőtere dinamikusan fejlődik: 2011-ben 18 ezer utas, tavaly már 180 ezer utas fordult ott meg, az utasok száma idén várhatóan eléri a 300-350 ezret.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a járatindítás alkalmából kiemelte, hogy Németország a legnagyobb tőkebefektető Magyarországon: 2014-ben 18,7 milliárd euró volt a közvetlen német tőkebefektetés, amely a teljes állomány egyharmada és a teljes magyar külkereskedelmi forgalom 27 százalékát Németországgal bonyolítjuk le. Hatezer német vállalkozás működik jelenleg Magyarországon és mintegy 300 ezer embernek adnak munkát.

Bejelentette: a külgazdasági minisztérium befektetési ügynöksége jelenleg nyolc olyan céggel folytat tárgyalásokat, amelyek Debrecenben szeretnének befektetni. Ha e tárgyalások sikerrel járnak, mintegy 447 millió euró körüli befektetés érkezik hamarosan Debrecenbe, ami kétezer új munkahelyet jelent - fűzte hozzá.

Herdon István, a debreceni repülőteret működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a Lufthansa megjelenése Debrecenben jelentős mértékben hozzájárul a régió fejlesztéséhez, s ahhoz, hogy a repülőtér multimodális központként működjön mind a személy, mind a teherszállítás terén.

A Lufthansa Debrecen-München járata hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik a két város között.

A Lufthansa CityLine egyik Bombardier CRJ-900-as típusú repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A Lufthansa CityLine egyik Bombardier CRJ-900-as típusú repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu)
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: seraggi | Dátum: 2016.04.11. 13:26 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


A lényegi info: idefele 26 utas, visszafele 7.

Debrecen felkerült a világtérképre, a város ezentúl négy kontinensről érhető el egyetlen átszállással - jelezte Antal Gábor.

Igen, 1 átszállással, de nagyon rossz menetrenddel.
seraggi
1000+ hsz.
1000+ hsz.
 
Hozzászólások: 1249

Hozzászólás Szerző: Thomasman | Dátum: 2016.04.11. 14:28 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


seraggi írta:A lényegi info: idefele 26 utas, visszafele 7.

Debrecen felkerült a világtérképre, a város ezentúl négy kontinensről érhető el egyetlen átszállással - jelezte Antal Gábor.

Igen, 1 átszállással, de nagyon rossz menetrenddel.

Honnan származik a forrás?
Thomasman
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 82

Hozzászólás Szerző: Balint0425 | Dátum: 2016.04.11. 14:38 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


További képek később a DEB topicban.

© AIRportal.hu - kép

D-ACKF
Balint0425
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 22
Tartózkodási hely: Debrecen

Hozzászólás Szerző: Balint0425 | Dátum: 2016.04.11. 14:41 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


@Thomasman, az mindegy, hogy honnan származik, de tényleg ennyien voltak. Bár én kevesebbre tippeltem volna, csak mivel közben fotóztam, nem az utasokat számolgattam.
Balint0425
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 22
Tartózkodási hely: Debrecen

Hozzászólás Szerző: Thomasman | Dátum: 2016.04.11. 15:18 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


Balint0425 írta:@Thomasman, az mindegy, hogy honnan származik, de tényleg ennyien voltak. Bár én kevesebbre tippeltem volna, csak mivel közben fotóztam, nem az utasokat számolgattam.

Akkor viszont az elvárt 50%-os töltöttségtől nagyon-nagyon messze vagyunk...
Thomasman
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 82

Hozzászólás Szerző: Bal | Dátum: 2016.04.11. 15:31 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


Kár bármiféle következtetést levonni egy szezon elején lévő nyitójáratból.
Bal
1000+ hsz.
1000+ hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 2324
Tartózkodási hely: XVIII

Hozzászólás Szerző: e30st | Dátum: 2016.04.11. 21:48 | Re: Elindult a Lufthansa menetrend szerinti München-Debrecen járata


A nyitójárat statisztikája azért arra jó, hogy lássuk hány százalék adja a ki, illetve beutazó forgalmat. Az a 7 ember vissza fog érkezni debrecenbe, a 26 meg visszamegy MUC-re. Én is egyébként rosszabbra számítottam. Szerintem ez a járat indokolt, bár tény hogy a menetrend így használhatatlan.
e30st
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 91
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

Hirdetés