CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet

Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2016.01.25. 09:19


Az előzetes tervekkel ellentétben nem repül Budapestre az Air Malta a nyári időszakban. A járatokat már törölték a foglalási rendszerekből és az érvényes repülőjeggyel rendelkező utasok értesítést kaptak a légitársaságtól, hogy jegyüket más járatokra foglalták át az AIRportal.hu információi szerint.

Air Malta Airbus A320-as felszállás közben Ferihegyen. <br />(Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
Air Malta Airbus A320-as felszállás közben Ferihegyen.
(Fotó: AIRportal.hu)
A TAP Portugal kivonulása után ismét rossz hír a magyar utazóknak, hogy újabb hagyományos légitársaság szünteti meg járatát Budapestre.

Az Air Malta az előzetes tervek szerint a nyári szezonban üzemeltetett volna hetente két alkalommal járatokat Valetta és Budapest között - csakúgy mint az előző évben - azonban a légitársaság úgy döntött, hogy megszünteti budapesti járatait.

Hivatalos közleményt még nem adott ki a légitársaság, de a budapesti járatokat már törölték a foglalási rendszerekből.

A járatra korábban jegyet váltó utasok egy része már kapott emailben értesítést a hétvégén arról, hogy repülőjegyüket másik járatra foglalták át.

Az AIRportal egyik olvasója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy vasárnap kapott egy emailt a légitársaságtól, miszerint a közvetlen járat helyett müncheni átszállással juthat majd el Máltára.

Fapados kiszorítósdi

Az Air Malta magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation Kft. kérdésünkre megerősítette, hogy nem lesz Air Malta járat Valetta és Budapest között a 2016-os nyári menetrendben. Információik szerint a légitársaságnál átalakítások zajlanak, ennek részeként több útvonal megszüntetése mellett döntöttek, köztük a budapestit is törölték.

A kivonulás konkrét oka az lehet, hogy Budapest és Málta között ebben az évben a légitársaságok által kínált ülőhely-kapacitás megduplázódik, hiszen a Wizz Air mellett már a Ryanair is üzemeltet majd járatokat az útvonalon.

Feltehetően a járatra szóló egyéni foglalások és az utazási irodák által csomagban értékesített block-seat foglalások sem alakultak kedvezően az Air Malta számára. A fapados légitársaságok által generált árverseny miatt az Air Malta inkább más útvonalakra helyezte át a repülőgépeinek kapacitását.

Hozzátették, amint a légitársaságtól kapnak tájékoztatást, ők is értesítik érvényes foglalással rendelkező utasaikat, hogy az utasok milyen lehetőségek közül választhatnak, kapnak-e visszatérítést, vagy más útvonalon - pl. bécsi, müncheni - átszállással juthatnak-e Máltára.

A légitársaság nem vonul ki teljesen Magyarországról, mint a TAP Portugal, mert megmarad a vezérképviselete, melyet továbbra is a a Tensi Aviation Kft. lát el.
follow us in feedly

Vissza a Magyar légiközlekedés rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: andree81 | Dátum: 2016.01.25. 10:08 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Nincsen 1 hete mikor írtam, hogy milyen jól végzi munkáját a BUD! Sokan lehurrogtak! Ismétlem még mindig január van és eddig csak mennek a cégek! Továbbra is fenttartom, hogy a tavalyi járatnyitásokba semmi munkájuk nem volt a légitársaságok döntötek hogy valamiért jönnek! Ez lenne a munka mikor valaki menni akkar azokat megtartani!
andree81
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 27

Hozzászólás Szerző: MOD | Dátum: 2016.01.25. 10:17 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Mi meg most mondjuk, hogy kímélj meg minket az ilyen demagóg megnyilvánulásoktól. A BUD járatfejlesztési csapata látjuk, hogy sokat dolgozik és meg is van az eredménye.
MOD
Fórum Moderátor
Fórum Moderátor
 
Hozzászólások: 274

Hozzászólás Szerző: DLHUN | Dátum: 2016.01.25. 11:20 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Még hogy nem dolgoznak, ekkora idióta felvetést :headbang: Nagyon kemény munka egy olyan reptérre járatokat behozni, ahol a fapadosok vannak túlerőbe. Ezt a két járat elvesztését nem nekik köszönheted, hanem annak a tendenciának, ami Európába lévő hagyományos társaságoknál folyamatos: költségcsökkentés, racionalizálás, útvonal bezárás.
DLHUN
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 23
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: OKdoki | Dátum: 2016.01.25. 12:30 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Málta kiesése nem mérhető Lisszabonhoz. Kevesebb átszállási lehetőség és azok sem annyira specifikusak. Érthető, hogy feladja a két fapadossal szemben. Ráadásul, itt a reptér sem oszt-szoroz, hiszen mindenki azonosat használ.
OKdoki
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 356

Hozzászólás Szerző: Haho | Dátum: 2016.01.25. 14:02 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Azt hiszem nem lesznek álmatlan északáim, mert nem lesz Air Malta járat... ;) én mindig azt mondom, heti két járat nem járat! azt észre sem lehet venni.

Viszont az előbbi vita tekintetében Andree81-el is egyet lehet érteni, meg a többiekkel is...
Amit Andree81 írt, "a légi társaságok döntenek vmiért, amiért ide jönnek" teljesen igaz, és abban nincs sztem szerepe egy járatfejlesztési csoportnak, maximum támogatni tudják jó árakkal, jó marketinggel. Egy légi társaságnak Magyaro., Budapest az üzleti lehetőségek, megnyugtató gazdasági környezet stb. a fontos, ami alapján számításba vehetik minden szegmensből az utasokat.

Viszont a többieknek is igaza van, a járatfejlesztési csapat biztos vagyok benne, hogy sokat dolgozik sőt.. ! viszont azt is látni kell, hiába dolgoznak sokat, ha BUD nem vonzó valakinek. Magyarán, szegények mehetnének a Quantashoz is, hogy jöjjenek ide, ha az ausztrálok számításai alapján térképen sincs Budapest. :!:
Haho
100-299 hsz.
100-299 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 129

Hozzászólás Szerző: andree81 | Dátum: 2016.01.25. 14:22 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Kedves moderátor! Győzzél meg az elmúlt évből kérnék egy-két példát! ( nem politikai nyomásra létrejött járatokra gondolok mint pl Pekinging vagy az igazából inkább utazási iroda tulajdonába lévő transat ami a Dunán hajózó kanadai nyugdíjas turistákat teszi le és az érkezőket viszi el)
andree81
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 27

Hozzászólás Szerző: Gavriel | Dátum: 2016.01.25. 14:23 | Re: Vége: Az Air Malta is feladja Budapestet


Van itt két facebookos komment alattunk, amitől futkos a hideg a hátamon.
Egész egyszerűen elképesztőnek és elfogadhatatlannak tartom, hogy ha jegyet foglalok akármelyik légitársaságra, akkor az airportáltól (vagy bármilyen egyéb forrásból ami nem a légitársaság vagy az utazási iroda) tudjam meg, hogy mégsem repülhetek velük.
Igenis azonnal tudni akarnám, hogy mi a helyzet és alap lenne, hogy azonnal szólnak és opciót kínálnak és kinyalják az alsó felem.
“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”
Gavriel
500-999 hsz.
500-999 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 557
Tartózkodási hely: Budapest
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Hírek, cikkek: Magyarországi légiközlekedés, Ferihegy archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Yahoo [Bot] valamint 2 vendég

Hirdetés