CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa

Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2015.12.16. 11:41


Ünnepélyesen megnyitotta második magyarországi bázisát a Wizz Air Debrecenben. A légitársaság induláskor egy Airbus A320 bázisrepülőgéppel lesz jelen a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, három új járatot indítva december 16-tól Párizs Beauvais, Brüsszel Charleroi és Malmö célállomásokra - közölte lapunkkal a diszkont légitársaság.


A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe, Debrecenben még a korábbi festésű repülőgép bázisol. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe, Debrecenben még a korábbi festésű repülőgép bázisol. (Fotó: AIRportal.hu)
A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon.

Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 145.000-re nő.

A Wizz Air az új útvonalak indításán túl megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Eindhovenbe.

A légitársaság magyarországi növekedése serkentheti a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, azáltal, hogy Kelet-Magyarország több utas számára válik elérhetővé alacsony viteldíjú szolgáltatásokkal.

A Wizz Air új útvonalai Debrecenből:
Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Megnövelt járatsűrűség Debrecenből:
Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója üdvözölte az új Airbus A320 érkezését Debrecenbe: „Magyarországi második, összességében 22. bázisunk megnyitása valóban fontos mérföldkőnek számít magyarországi jelenlétünk szempontjából.

Debreceni bázisunk könnyebben elérhetővé teszi Kelet-Magyarországot, serkenti a turizmust és élénkíti a régió gazdasági fejlődését. A mai nap jelzi elkötelezettségünket, hogy a magyar fogyasztóknak és az ide látogatóknak elérhető áron kínáljunk kiváló utazási élményt.

Bázisrepülőgépünk, az Airbus A320 ma megkezdi működését, bővítve az utazási lehetőségeket a magyar piacon. Üzleti partnereinkkel közösen számos helyi munkahelyet teremtünk, miközben megduplázzuk kapacitásunkat a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. Sok elégedett utasra számítunk, és biztosak vagyunk abban, hogy kapcsolatunk a Debreceni Nemzetközi Repülőtérrel gyümölcsöző lesz.”
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: reyab | Dátum: 2015.12.16. 12:55 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


Arról tud valaki valamit, vagy csak pletyka, hogy dunántúlon Sármellék/ Balaton airportról is akar repülni a wizz???
Mert jó opció lenne mindig, de főleg nyáron a Balaton miatt, meg a közeli Hévíz, Zalakaros gyógyfürdők miatt.
Illetve közel vannak a horvátok, szlovének is, onnan is jöhetnének utasok neki az autópályán.
Az egész nyugat és dél dunántúlnak jó lenne meg a horvát, szlovén határ is közel van.
reyab
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 64

Hozzászólás Szerző: Istvan | Dátum: 2015.12.16. 13:11 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


reyab írta:Arról tud valaki valamit, vagy csak pletyka, hogy dunántúlon Sármellék/ Balaton airportról is akar repülni a wizz???
.


Bármi megtörténhet. De lehet, hogy akkor is fog repülni a Wizzair Sármellékre, ha ők nem akarnak.
Istvan
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 443

Hozzászólás Szerző: cu4r3nt | Dátum: 2015.12.16. 15:44 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


Nagyszerű hir ez! Gratula a Wizzairnek ehhez a sikerhez, kivánom, hogy sokan repüljenek velük Debrecenből is! Pár gondolat részemről amellyel talán lehetne javitani foglalásokon. Szerintem kellene egy olyan keresőprogram, amellyel egyszerre lehetne összehasonlitani, hogy adott irányba pl. Milánó mennyibe kerül eljutni Debrecenből vagy Budapestről, ez lehetne a Wizzair weboldalán, vagy akár a Debreceni repülőtér honlapján is. De ettől még jobb lenne, ha a foglalást már eleve úgy lehetne csinálni, hogy egymás alatt megjelenik a két magyarországi opció (Debrecen, Budapest) és én egy foglalás alatt tudnék pl. Debrecen-Milano Bergamo odautat és Milano Malpensa - Budapest hazautat venni. Ezt azoknak a potenciális utasoknak a szemszögéből nézem, akik pont féluton laknak Budapest és Debrecen között és nekik tökmindegy, hogy Debrecenből utaznak vagy Budapestről.

A második dolog amelyen lehetne változtatni az a reptéri autóbuszjárat. Szerintem a reptéri busznak meg kellene állni a Debreceni távolsági autóbuszpályaudvaron is, vagy onnan kellene indulnia. Nem vagyok debreceni, nem ismerem a környéket, de interneten keresztül nem találtam információt arról, hogy ott megállna.
Busszal sokkal több városba lehet eljutni Debrecenből mint vonattal. Pl. Észak Magyarországi, M3-as menti régió. Ha valaki ezekből a városokból utazik debreceni reptérre, akkor egy jó egyátszállásos buszos vagy vonatos megoldással akár még jobb opció is mint Budapest. Csak ne kelljen gyalogolni a csomaggal.

A honlapon én külön kezelném a "How to get to the airport" és "Parking" menüket. Ezek azok a menük amelyek az utasok 90%-át érdekelni fogják, na meg az érkezés indulás és pontosság. A reptéri autóbuszjárat menetrendjéből kell angol nyelvű változat is.

A harmadik a parkolás. Szerintem itt a budapest airport legalacsonyabb áraitól 500 Ft-tal kevesebbet kellene kérni a napi parkolásért, ahhoz hogy több utas jöjjön. És ezt hirdetni kellene a főoldalon. Továbbá nem szerencsés, hogy a parkoláshoz oda van irva hogy nem őrzött. Nem lehetne felszerelni egy kamerát és huzni egy keritést? És akkor őrzött lenne.

De mindamellett, jó kis reptér a debreceni, biztosan fogok innen is repülni.
cu4r3nt
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 26

Hozzászólás Szerző: gbendzsi | Dátum: 2015.12.16. 15:59 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


cu4r3nt írta:vagy akár a Debreceni repülőtér honlapján is.


Ezzel adott esetben saját maga ellen dolgozna a reptér. Ez pedig nyilván nem fog megtörténni.
planespotter#gbendzsi
gbendzsi
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 250
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: seraggi | Dátum: 2015.12.16. 18:41 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


túl megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Eindhovenbe.


Csak az ünnepek alatt lesz emelt járatszám a hazautazó melósok miatt, de utána egészen a nyári menetrendig marad az eredeti járatszám.
seraggi
1000+ hsz.
1000+ hsz.
 
Hozzászólások: 1249

Hozzászólás Szerző: e30st | Dátum: 2015.12.16. 18:44 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


cu4r3nt írta:hogy adott irányba pl. Milánó mennyibe kerül eljutni Debrecenből vagy Budapestről,


azair.eu erre a legjobb tool.

Elnézve a januári járatok előzetes foglalásait, elég siralmas. Sajnálom őket. Mert egyébként szurkolok, hogy összejöjjön a debreceni reptérnek is egy normális forgalom. Egy útra már 2500-ért is vehetőek jegyek, nem csak discount club tagoknak.

Hogy lehet az, hogy a 200.000-es Genf reptere évi 15-milliós forgalmat produkál, míg az ugyancsak 200.000-es Debrecen ennek az 1%-át. Oké, van különbség a két város agglomerációjához tartozó területek népességében, meg tény, hogy gazdaságilag is teljesen más kategória Genf, de még középeurópában is indokolt lenne egy ekkora városnak az évi milliós légiutasforgalom.
e30st
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 91

Hozzászólás Szerző: e30st | Dátum: 2015.12.16. 18:58 | Re: Megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa


Egyébként ez a gép honnan került át Debrecenbe?

Nem ma kellett volna elkezdeni járatni HA-LXB-t Budapestről? Flightradaron nem látom, hogy ő már repülne. Vagy ennyire sok szabad kapacitás van, és csak úgy találtak egy elfekvő A320-ast az új bázisra?
e30st
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 91
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 1 vendég

Hirdetés