CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Bombafenyegetés: Budapesten szakította meg útját a Condor gépe

Bombafenyegetés: Budapesten szakította meg útját a Condor gépe

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2015.12.07. 11:51


Ferihegyen szakította meg útját a német Condor légitársaság Berlinből Hurghadába tartó járata, az A321-es repülőgép Belgrád térségében fordult vissza Budapest irányába. Az ORFK későbbi, MTI-nek adott tájékoztatása szerint a repülőgépnek bombafenyegetés miatt kellett megszakítani útját. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálták. Az ORFK Kommunikációs Szolgálat hétfő délutáni tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen.

A DE 490-es számú járatot a légitársaság D-AIAG lajstromjelű Airbus A321-211 típusú repülőgépe teljesítette. A járat személyzete Belgrád térségében döntött az út megszakítása és - a Belgrádban uralkodó kedvezőtlen időjárás miatt - a Budapest irányába történő visszafordulás mellett.

A járat hétfőn fél 12 után nem sokkal szállt le a budapesti repülőtér 31L jelű futópályáján, majd az irányítótorony közelében, a 2-es számú futópálya 13L pályavégénél kialakított B5 jelű várakozó területre gurult.

Lapunk a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságánál érdeklődött az útmegszakítás okáról, azonban Kurucz László helyettes szóvivő egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni az útmegszakítás okával kapcsolatban.

A repülőgép fedélzetén 130 utas és 7 fős személyzet tartózkodott.

Friss 2015.12.07. 16:30
Bombafenyegetés miatt leszállt egy Egyiptomba tartó utasszállító Ferihegyen

Bombafenyegetés miatt leszállt egy Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délelőtt - közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett jelzés a fenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálták.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat hétfő délutáni tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen.

Az azonnali biztonsági intézkedések a repülőtér forgalmát nem érintik - közölte az ORFK.

(Forrás: MTI, MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Mentesítő repülőgépet küld az utasokért a légitársaság

Az AIRportal úgy tudja, hogy a Condor légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld a járat utasaiért, mert az Airbus A321-es személyzetének munkaideje idő közben lejárt, így csak pihenőidőt követően szállhatnak fel ismét.

A Condor mentesítő repülőgépe, egy Boeing 757-es várhatóan délután érkezik meg Budapestre. A járat utasai helyi idő szerint fél hatkor indulhatnak tovább az egyiptomi Hurghada irányába.

Utoljára frissítve: 2015.12.07. 16:30
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedési balesetek, események rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: rozsi71 | Dátum: 2015.12.07. 13:22 | Re: Budapesten szakította meg útját a német Condor gépe


A "Tények" úgy tudja, hogy terrorfenyegetés miatt kellett leszállni. Igaz, hogy a cikkben "Concord" :tmi: légitársaságot írnak, de talán ugyanarról van szó :lol:

http://tenyek.hu/belfold/195859_terrorfenyegetettseg-miatt-le-kellett-szallni-egy-repulonek-budapesten.html?&hirkereso
rozsi71
25-49 hsz.
25-49 hsz.
 
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Hozzászólás Szerző: DKARESZ | Dátum: 2015.12.07. 14:31 | Re: Bombafenyegetés: Budapesten szakította meg útját a Condor gépe


Már átirták condorra. :D
DKARESZ
Új felhasználó
Új felhasználó
Avatar
 
Hozzászólások: 4
Tartózkodási hely: Budapest XVIII.

Hozzászólás Szerző: FlyG | Dátum: 2015.12.07. 14:55 | Re: Bombafenyegetés: Budapesten szakította meg útját a Condor gépe


Facebookos kolega kerdesere a valasz a cikkben megtalalhato :)
Azt lehet tudni, hogy ha közvetléen Belgrád mellett volt a gép, akkor miért nem oda szálltak le?
Nyilván nem tudott volna függőlegesen ereszkedni, de azárt így ránézésre is fele vagy harmadannyi idő alatt le tudtak volna szállni ott.


Belgrádban uralkodó kedvezőtlen időjárás miatt
FlyG
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 56
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légijármű események, légiközlekedési balesetek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

Hirdetés