Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. Már a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatok mellett számos közép távú járat fedélzetén is elérhetőek a francia ételek.

Mostantól fél éven át a francia légitársaság Business osztályának utasai a sztárséf, Francois Adamski ételkreációit kóstolhatják.

Az Észak- Franciaországból származó Michelin csillagos szakács a hagyományos francia gasztronómiát követi. Ételei első látásra egyszerűnek tűnhetnek, azonban az ő konyhájában a részleteken van a hangsúly.

Újdonság az Air France kínálatában, hogy most már a hosszú távú járatok mellett a következő célállomások járatainak Business osztályán is elérhetőek a gourmet fogások: Algír, Ammán, Athén, Bukarest, Casablanca, Jereván, Isztambul, Kijev, Moszkva, Rabat, Szentpétervár, Szófia, Stockholm, Tel- Aviv, Tunisz. Ezzel a lépéssel a vállalat tovább fejleszti szolgáltatásait és termékeit.

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében pedig 2011 óta rendszeresen neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hosszútávú járatok Business osztályának utasai eddig többek között Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak. Az új kooperációnak köszönhetően hat új ínyencség kerül a fedélzeti menübe:

  • Grillezet lazac krémes citromszószban, zöldségkörettel
  • Sült csirke filé répával és zellerrel, kömény supreme öntettel
  • Csirke Tajine zöldséges búzadarával, citromzselével
  • Sült kacsa édesburgonya pürével lime mártással
  • Mogyoró krusztában sült tőkehal, pikáns szósszal, zellerrel és gesztenyével
  • Borjú csülök trüffel krémmel és burgonyapürével

Az ínyenc falatok frissességéért a sztárséf mellett a Servair kulináris stúdió felel. A fedélzeten felszolgált ételeket a Servair szakácsai a légi étkeztetés szabályait figyelembe véve állítják össze, hogy az ételek könnyűek, frissek, és kellemes ízűek legyenek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!