CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben

Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2015.05.21. 19:18


Debrecenben nyitja meg 22. bázisát a Wizz Air diszkont légitársaság egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel december 16-án, valamint tovább bővíti debreceni útvonalhálózatát.

Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) | © AIRportal.hu
Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon.

Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 195.000-re nő.

A légitársaság bízik benne, hogy ez serkenteni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, azáltal, hogy az utasok számára több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé.

A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd debreceni bázisáról Brüsszel-Charleroi, Malmö és Párizs-Beauvais repülőterekre december 16-tól, kezdetben heti két-két járattal.

A Wizz Air továbbá megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London-Lutonba és Eindhovenbe.

Az új járatokkal együtt a Wizz Air 22 országba 47 útvonalat fog üzemeltetni Magyarország két repülőteréről. Az új debreceni útvonalakra már megvásárolhatóak a jegyek a légitársaság weboldalán, a viteldíjak 5.990* forintnál kezdődnek.

„Két nappal ezelőtt egy megújított márkával és repülőgépeink új festésével ünnepeltük 11. születésnapunkat, amellyel utasaink utazási élményének folyamatos növelésére vállalt elkötelezettségünket kívánjuk aláhúzni” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a debreceni sajtótájékoztatón.

„Örömömre szolgál, hogy mai fontos bejelentésünk Hajdú-Bihar megye és egész Magyarország hasznát szolgálja. Debreceni bázisunk könnyebben elérhetővé teszi Kelet-Magyarországot, tovább serkenti a régió turizmusát és gazdasági fejlődését. Üzleti partnereinkkel közösen számos helyi munkahelyet teremtünk, miközben megduplázzuk debreceni repülőtéri kapacitásunkat.”

„A Debreceni Nemzetközi Repülőtér az elmúlt évekbeli fejlődésével bebizonyította, hogy helye van az európai repülőterek között, olyan repülőtérként, amely adottságait tekintve a legversenyképesebbek közé tartozik. A fejlesztéseknek köszönhetően a személyszállítás mellett a debreceni repülőtéren elkészült a vasúti logisztikai központ és az áruszállításhoz elengedhetetlenül szükséges konténerterminál.

A Wizz Air légitársaság járatfejlesztéseinek köszönhetően pedig a Debreceni Nemzetközi Repülőtér a jövőben bázisrepülőtérként fog működni, amelynek révén városunk Európa legjelentősebb városaival alakít ki légi összeköttetést, és ezáltal az egyik legjelentősebb regionális repülőtérré lép elő. London, Párizs, Brüsszel, Milánó, Eindhoven, Malmö azok a városok, amelyek közvetlenül is elérhetőek lesznek Debrecenből.

A bázisrepülőtér létesítése felértékeli Debrecent, s jelentős gazdasági és turisztikai előnyt biztosít mind városunk, mind pedig a régió számára. A mai bejelentést követően a repülőtéri fejlesztések újabb fázisukba lépnek, hiszen a Kormánnyal 2015. május 18-án megkötött megállapodásnak köszönhetően további jelentős technikai, és emellett infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor az előttünk álló időszakban” – hangzott el a sajtótájékoztatón Papp Lászlótól, Debrecen polgármesterétől.

„A Wizz Air-bázis létrehozása a debreceni repülőtér életében talán fontosabb döntés, mint az első járatindítás. Ezt a döntést ugyanis egy három éves együttműködés készítette elő, ahol a menetrend szerinti járatok üzemeltetéséből vizsgáztunk. Az elmúlt három év alatt a repülőtérnek ehhez a feladathoz kellett hozzáfejlődni, és a fejlődés reményeink szerint további sikeres együttműködésben fog folytatódni, újabb járatok beindításával és sikeres üzemeltetésével. Köszönjük a Wizz Air-nek ezt a nagy lépést, a bizalmat, és az eddigi együttműködést!” – mondta Herdon István, a Xanga Investment & Development Goup vezetője.
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: GROF340600 | Dátum: 2015.05.24. 22:27 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


Valóban örvendetes hír.....látva a valós társadalmi háttereket, mondhatjuk: így még könnyebbé válik a nyugat-európai munkavállalás abból a térségből, melynek reménytelenségében e WIZZ- bázissal legalább a szalmaszál és az illúzió kissé közelebb kerül. Amúgy mindaddig, amíg lesz hová menekülni Nyugat-Európában, ott munkát, ügyeletet, bármit a megélhetés érdekében vállalni és olykor hazaruccanni egy hétvégére a iztos visszamenekülés nyugodt tudatával, a WIZZ debreceni bázisa a lehető legjobb ötletek egyike. Vaon ki lesz az, aki megírja végre a "Légitársaságok prosperálása a társadalmi folyamatok tükrében, avagy: Döntéshozatal és valós elemek a low cost repülésben" c. összefoglalót ?
GROF340600
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 135

Hozzászólás Szerző: AdamS | Dátum: 2015.05.24. 22:42 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


Miki, írd meg és leközöljük.
AdamS
AIRportal.hu CREW
AIRportal.hu CREW
Avatar
 
Hozzászólások: 1589
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: M0ne | Dátum: 2015.05.25. 02:13 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


Amíg van londonyba megdonácc, a loadfactor tuti garantált : P
"if it's in the air maintenance put it there"
M0ne
300-499 hsz.
300-499 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 453
Tartózkodási hely: homokozóban

Hozzászólás Szerző: airdaniel | Dátum: 2015.05.25. 19:53 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


Az utobbi nehany utamat Magyarorszag es Skocia kozott London-Luton (vagy Stansted,Gatwick) reptereken keresztul voltam kenytelen megtenni, bar hozza tennem, hogy onszantambol, nem pedig kulso kenyszer hatasara.
Ami a lenyeg, hogy LTN ebbol a szempontbol, mint a WIZZ egyik "HUB"-ja, rendkivul erdekes vilagot tar fel. Rendszeresen a budapesti jarattal kozel egyidoben erkezik/indul a debreceni jarat is, es egyebkent meg rengeteg masik WZZ jarat.
Anelkul, hogy tulragoynam, konkretan Luton reptere nem mas, mint egy hatalmas bevandorlo/emigrans gyujtokozpont. Az utasok tulnyomo tobbsege nagycsalados roman, bolgar, de fokent lengyel, litvan, szlovak, magyar, es nehany eltevedt helyi uzletember, aki, mint en is, azzal a nehany belfoldi Easyjet jarattal utazik a napi London-X utvonalon munkaba/-bol.

Rettento tanulsagos eltolteni ott par orat, es ha konyvre adna valaki a fejet, egeszen biztosan lesujto adatokkal szolgalna a vegeredmeny. Akarhogyan is, de azon a repteren konkretan a mattreszeg, kreten angol marhakon kivul, akik Budapestre jonnek pentekenkent legenybucsut tartani, mert nalunk harmadaba kerul a pia, egy szal helyt sem latni.
A szemelyzet mind bevandorlo, az utasok tobbsege nem a kulturalis turizmus miatt var a gepre, ez tisztan latszik, es akkor minden eloiteletemet otthon hagytam!

A Wizz reszerol ez vegytiszta uzlet, es legkevesbe sem tarsadalom mentesi akcio. Bar ezzel szerintem mindenki tisztaban van.

Az mar csak kulon sokkolo, hogy gyakorlatilag tenyleg ugy van, hogy az egyik beszallokapunal allunk Budapest fele, Mellettunk, Kosice, azok mellett Targu Mures, Timisoara, Bucharest, Kiev, Poznan, Wroclaw, es a joeg tudja meg mi, es minden jarat telis-tele tomve a jobb elet remenyeben kint munkat vallalo Europai Unios allampolgarral..

Mert hat ugye az unionak nem csak az az elonye, hogy a nyugat lepakolhatja vegre a szemetet buntetlenul a keletiek torkan lenyomva, hanem az is, hogy cserebe a keletiek megszalljak az amugy ellustult, elkenyelmesedett nyugatot.

Hja kerem, hat igen. Ez egy komplett csomag, minden joval es rosszal egyutt.

Nem mas ez, mint egy modern kori honfoglalas, nepvandorlas, vagy nevezzuk barminek...

Hatalmas tanulsag vegignezni az arcokat. A harcedzett nepeket, akik sokszor megalaztatasban reszesulnek kint, megis inkabb elvallaljak, mintsem otthon maradjanak elpusztulni, megsemmisulni, es buszken dogleni ehen.

Elnezve a sorokbol kituno arcokat, az a ronda gondolat fog el, hogy talan jobb lenne, ha megsem jonnenek, hogy azok alapjan az egyertelmuen beazonosithato arcok alapjan iteljenek meg egy orszagot, es azokat, akik otthon maradtak meg tartani az ajtot, es akik miatt Lutonon mar a magyaron kivul ukranul, lengyelul, litvanul, es fokent romanul is bemondanak minden jaratot..

De en megis, a franc tudja miert, tiszta szivembol orulok, hogy vegre nem csak Budapest letezik a repules nemzetkozi terkepen, es melegseg tolt el, amikor azt latom kiirva, hogy Debrecen. Amirol masnak lovese sincs, hogy hol van, de en tudom, hogy Az ugyanaz a nep, ugyanaz a nemzet, csak egy masik szeglete a remenytelenseg elol menekulok hazajanak...


Orulok a Wizzair terjeszkadesenek. Es nagyon igaz, hogy nem kotelezo veluk utazni, mindig is lesz olyan reteg aki csak ezt engedheti meg maganak, es olyan is, aki sosem ulne fel ra. Ahogyan en sem oket preferalom, de sokszor az esszeruseg felul kell, hogy irja a platinakartyas sznobsagot barmely legitarsasagrol is legyen szo...
airdaniel
500-999 hsz.
500-999 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 619

Hozzászólás Szerző: seraggi | Dátum: 2015.12.11. 11:26 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


Lutont, és Eindhovent máris visszavágták az eredetire. Luton marad napi 1, Eindhoven pedig heti 2. Egészen a nyári menetrendig.
seraggi
1000+ hsz.
1000+ hsz.
 
Hozzászólások: 1249

Hozzászólás Szerző: bagolyj | Dátum: 2015.12.11. 11:39 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


seraggi írta:Lutont, és Eindhovent máris visszavágták az eredetire. Luton marad napi 1, Eindhoven pedig heti 2. Egészen a nyári menetrendig.


a tél nem nagy biznisz a lowcostoknak (sem)
bagolyj
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 254

Hozzászólás Szerző: tzs | Dátum: 2015.12.11. 13:58 | Re: Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben


seraggi írta:Lutont, és Eindhovent máris visszavágták az eredetire. Luton marad napi 1, Eindhoven pedig heti 2. Egészen a nyári menetrendig.


összezavarodtam :( most akkor mégsincs annyi reményvesztett külföldön munkát vállaló, ami eltartaná a megnövelt járatszámot? ;)
tzs
50-99 hsz.
50-99 hsz.
 
Hozzászólások: 62
Tartózkodási hely: Budapest
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

Hirdetés