CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire

Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire

Szerző: MTI | Dátum: 2014.08.30. 14:12


A sármelléki repülőtér eszközeinek vevője nem fizette ki határidőre a vételár előlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerződést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket - közölte a Zalai Hírlap online kiadása pénteken.


A lap beszámolója szerint a felszámoló Vectigalis Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a reptéri eszközök értékesítésére kiírt pályázat nyertesével megkötött szerződést felbontották.

A vevő, Linusz Imre az előírt határidőig nem fizette meg a 800 millió forintos vételár előlegét, ezért várhatóan szeptember végére új pályázatot írnak ki.

Az MTI megkeresésére pénteken Linusz Imre csupán annyit közölt, hogy a jövő héten kíván nyilatkozni. A sármelléki repülőtér felszámolás alatt lévő korábbi üzemeltetőinek vagyonelemeire augusztus elején írta alá a szerződést a Vectigalis és a magánszemélyként a pályázatot elnyerő Linusz Imre. A másik, a pályázaton alulmaradt jelentkező a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. volt.

A nyertes az MTI-nek a még július 14-én adott interjúban azt mondta: fejlesztési szándékkal vásárolja meg az általa képviselt, de egyelőre névtelenséget kérő brit befektetői csoport a sármelléki eszközöket. Annyit árult el, hogy a vásárlók a légiközlekedési üzletben járatos brit állampolgárok, akik több befektetői csoportot is képviselnek és jelentősnek tervezett sármelléki beruházásukhoz holdingot hoznak létre.

Linusz Imre azt ígérte: a fejlesztés részleteit sajtótájékoztatón fogják majd a nyilvánossággal megismertetni, ezért további információt akkor nem közölt.

A repülőtér területe továbbra is Zalavár és Sármellék önkormányzatának birtokában van. A leszállóhelyet két éve a Hévíz önkormányzata által létrehozott Hévíz-Balaton Airport Kft. üzemelteti. A repülőtér ingatlan- és eszközvagyonát két egykori üzemeltető, a Cape Clear Aviation Kft. (CCA) és az FB Airport Kft. (FB) felszámolása miatt kellett értékesítésre meghirdetni. A CCA birtokában az utasterminál, a rendőrségi épület és az üzemanyagtöltő, valamint a repülőtéri eszközök álltak, az FB kezében pedig a cargoépület volt.
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: ispi | Dátum: 2014.08.30. 15:30 | Re: Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire


És mi van a "felszállóhellyel"? Az kinek a tulajdona?
ispi
100-299 hsz.
100-299 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: HAGMA | Dátum: 2014.08.30. 16:40 | Re: Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire


Ez a sztori is kezd bohóctréfába hajlani. Eldobok egy követ és eltalálok valakit, aki hatalmas beruházást tervez Sármelléken. Ha nem ebben gondolkodik, akkor elindítja a Sólyom izét, ha még merészebb, feltámasztja Malévot. Hát hajrá. :clap:
HAGMA
Új felhasználó
Új felhasználó
 
Hozzászólások: 21

Hozzászólás Szerző: Barat | Dátum: 2014.09.29. 17:09 | Re: Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire


Kíváncsi leszek, milyen tender lesz kiírva.
Barat
 

Hozzászólás Szerző: Barat | Dátum: 2014.09.29. 17:10 | Re: Új pályázatot írnak ki a sármelléki repülőtér eszközeire


Úgy tudom, hogy a pályák az önkormányzatoké.
Barat
 
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Hirdetés