CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Növekvőben a sármelléki repülőtér forgalma

Növekvőben a sármelléki repülőtér forgalma

Szerző: MTI | Dátum: 2014.02.12. 16:05


A tavalyihoz képest idén több mint kétszer annyi repülőgép - köztük már menetrend szerinti is - érkezik majd Oroszországból Sármellékre, de új nyugat-európai városok is elérhetővé válnak a balatoni repülőtérről - tájékoztatta a repülőteret üzemeltető Hévíz polgármestere szerdán az MTI-t.

Kapcsolódó cikk, előzmény Hévizi járatot nyit Moszkvából az UTair

Papp Gábor megerősítette az Airline Route légiközlekedési szaklap keddi információját, hogy március 23-tól menetrend szerinti járatot indít az orosz UTair légitársaság.

A hetente egyszer, vasárnap érkező, Moszkva Vnukovo repülőteréről induló Boeing 737-800-as gép 168 utast szállíthat. Hozzátette, hogy az elmúlt évben indított rendszeres moszkvai charterjáratok hetente 132 fős géppel repültek a nyugat-balatoni repülőtérre.

A menetrend szerinti járatokkal párhuzamosan március végétől a Yakutia Airlines továbbra is üzemelteti heti charterjáratait Moszkvából, így az orosz fővárosból Sármellékre több mint megkétszereződik a férőhelykapacitás. Tavaly mintegy 6 ezren érkeztek az oroszországi járatokkal - a gépek mindegyike szinte tele volt -, ezért idén várhatóan 12 ezernél is több orosz vendéget fogadhatnak a Hévíz-Balaton Airporton - összegezte Papp Gábor.

Kitért arra is, hogy az airBaltic tavaly tavasszal elindított rigai járata nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a légitársaság idén már nem indítja útnak 55 fős gépeit. A járattal eredetileg a balti és a skandináv térség vendégeire számítottak, de a járatok csak 58 százalékos kihasználtsággal működtek.

Változatlanul széles választékot kínál németországi charterekből a sármelléki repülőtér, a frankfurti, düsseldorfi, berlini, erfurti, lipcsei és hamburgi repülőtér mellett Friedrichshafenből, valamint a svájci Bázelből is fogadnak márciustól gépeket.

Papp Gábor kitért arra is, hogy a repülőtér 2012-es átvételekor nem egészen 19 ezres utasforgalmat regisztráltak, míg tavaly már 28 ezren vették igénybe a sármelléki leszállóhelyet. A jelenlegi kapacitások ismeretében idén legalább 35 ezer utasra számítanak.

A polgármester kifejtette: tárgyalásokat folytatnak a Wizz Air-rel és a cseh CSA-val, az előbbi Londonnal, az utóbbi Prágával kötné össze a Kis-Balaton melletti repteret. Nem tettek le a skandináv vendégkörről sem, Svédországban és Norvégiában keresnek lehetőségeket további járatok beindítására.
follow us in feedly

Vissza a Vidéki repterek: Debrecen, Sármellék, Pér rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: LordHowe | Dátum: 2014.02.13. 01:26 | Re: Növekvőben a sármelléki repülőtér forgalma


Én a Wizz helyében Kiev-et preferálnám Londonnal szemben, ha csak egy járatot akar.
LordHowe
 
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Vidéki repülőterek hírei, Debrecen, Sármellék, Győr-Pér Airport hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Hirdetés