CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence

Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence

Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2014.01.23. 15:59


Újra a Qatar Airways állhatott a dobogó legfelsőbb fokára, a dohai légitársaság lett ugyanis a magyar utasok kedvence "Az Én Légitársaságom 2013" elnevezésű független megmérettetésben, amelyet Magyarország legnagyobb online repülőjegy-forgalmazója, a repjegy.hu szervezett, idén második éve.


Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója és Habóczki Zsolt, a Weco-Online Kft. ügyvezető igazgatója. <br />(Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója és Habóczki Zsolt, a Weco-Online Kft. ügyvezető igazgatója.
(Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)
A repjegy.hu oldalon lezajlott felmérés résztvevői 3150 értékelést adtak le és 936-an szöveges élménybeszámolót is megosztottak. A tavaly évhez képest több, mint 50%-os növekedés az értékelések számában visszaigazolja, hogy az utasok számára mennyire fontos a kényelemes és jó menetrenddel való utazás.

A meghirdetett négy kategóriában (légiutas-kísérő, fedélzeti ellátás, menetrend, ár-érték arány) nullától ötig terjedően lehetett osztályozni a légitársaságok szolgáltatási színvonalát és mindennapi munkáját.

A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb minősítés a vezető low-cost légitársaságokra érkezett: 697-en választották a Wizz Airt, illetve 405-en pontozták a Ryanairt, őket pedig a német Lufthansa követi 272 értékeléssel. A résztvevők összességében 114 különböző légitársaság szolgáltatásait osztályozták.

A felmérés eredményeinek ismertetésére és a légitársaságok díjazására a budapesti Liszt Ferenc repülőtér SkyCourt konferencia termében került sor, ahol a Budapest Airport részéről Hardy Mihály, kommunikációs igazgató volt a házigazda, de díjátadóként jelen volt Kam Jandu, kereskedelmi igazgató is.

A díjat nyert légitársaságok képviselői, kezükben az elismerésekkel. Balról-jobbra haladva: Antal Gábor, a Lufthansa, Grisha Jenkov, Rétfalvi Rita és Belovai Erzsébet, a Qatar Airways, Szíves Orsolya, a Finnair, Kovács Julianna, a Jet2, Gál Emese, az Emirates, Lehotai Zsófia, az Air Malta, Levend Arisoy, a Turkish Airlines és Buzás Andrea, az Aegean Airlines képviseletében. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A díjat nyert légitársaságok képviselői, kezükben az elismerésekkel. Balról-jobbra haladva: Antal Gábor, a Lufthansa, Grisha Jenkov, Rétfalvi Rita és Belovai Erzsébet, a Qatar Airways, Szíves Orsolya, a Finnair, Kovács Julianna, a Jet2, Gál Emese, az Emirates, Lehotai Zsófia, az Air Malta, Levend Arisoy, a Turkish Airlines és Buzás Andrea, az Aegean Airlines képviseletében. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)

"Nagyon örülünk, hogy a 2012-es felmérés után, a magyar utazóközönség 2013-ban még nagyobb kedvvel vett részt a szavazásban." - kezdte az értékelést Habóczki Zsolt, a repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. ügyvezető igazgatója. "Fontosnak tartom hangsúlyozni: Az Én Légitársaságom szavazás továbbra is az egyetlen olyan kezdeményezés, ahol az utazók közvetlenül mondhatják el véleményüket. Ugyan a legtöbb szavazat a fapados társaságokra érkezett, a hazai légi utasok még mindig a menetrendre és fedélzeti szolgáltatások minőségére helyezik a hangsúlyt. A mosolygós és segítőkész légiutas-kísérő és a minőségi ellátás fontosabb az alacsony repülőjegy áraknál - legalábbis a 2013-as egész éves felmérés eredményei ezt igazolják." - tette hozzá.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Antal Gáborral, a Lufthansa magyarországi képviseletének vezetőjével, aki az Austrian Airlines elismerését vette át. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Antal Gáborral, a Lufthansa magyarországi képviseletének vezetőjével, aki az Austrian Airlines elismerését vette át. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)

A rendezvény során először a négy kategória díjazottjai kerültek ismertetésre. A válaszadók véleménye alapján a legkedvesebb légiutas-kísérőkkel a Jet2.com fedélzetén találkozhatunk (4,70 ponttal), de csak egy hajszállal lett ezüstérmes a Qatar Airways (4,69). Az utasok a görög vendégszeretetet emelték még ki: harmadik helyre sorolva az Aegean Airlinest (4,63). Ebben a kategóriában a díjakat Habóczki Zsolt adta át.

A pontos és rugalmas menetrend, az időben érkezés szintén fontos tényező. Sokszor a távoli repterekről való bejutást is meg kell oldani, így ez cseppet sem elhanyagolható szempont, amikor repülőjegyet foglalunk. A legjobb menetrend kategória díjait Kam Jandu adta át a Budapest Airport képviseletében. Ebben a kategóriában holt versenyben az első helyen végzett a Finnair és az Austrian Airlines (4,60) és a tavalyi második, Qatar Airways most a dobogó harmadik fokára csúszott (4,58) ebben a felmérésben.

Grisha Jenkov, a Qatar Airways budapesti képviseletének vezetője és dr. Simon András, a Weco Travel ügyvezetője a fődíjjal. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
Grisha Jenkov, a Qatar Airways budapesti képviseletének vezetője és dr. Simon András, a Weco Travel ügyvezetője a fődíjjal. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)

Talán meglepő, de akárcsak a legutóbbi szavazásban idén sem termett sok babér a low-cost légitársaságoknak az ár-érték arány megmérettetésben. A kategória első helyén a Qatar Airways végzett (4,66), az Air Malta (4,58) lett a második és holtversenyben a harmadik a Turkish Airlines és a Norwegian Air Shuttle (4,44) lettek. A légitársaságok képviselői a díjakat J.J. Singhtől, a Weco Travel közép-európai vezérigazgatójától vehették át.

A jegyvásárlásnál fontos szempont a fedélzeten kapott szolgáltatások minősége is, amelynek leginkább akkor érezzük szükségét, ha hosszú repülőút előtt állunk. A legjobb fedélzeti szolgáltatás díját az Emirates légitársaság (4,71) képviselője vehette át Murányi Judittól, a Travelport sales&account menedzserétől. Újra másodikként köszönthettük a Qatar Airwayst (4,69) és őket követte a tavalyi kategória-győztes Turkish Airlines (4,69).

A kategória-győztesek díjaikkal, balról-jobbra haladva, Rétfalvi Rita, a Qatar Airways, Szíves Orsolya, a Finnair, Grisha Jenkov, a Qatar Airways, Kovács Julianna, a Jet2 és Gál Emese, az Emirates képviseletében. <br />(Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A kategória-győztesek díjaikkal, balról-jobbra haladva, Rétfalvi Rita, a Qatar Airways, Szíves Orsolya, a Finnair, Grisha Jenkov, a Qatar Airways, Kovács Julianna, a Jet2 és Gál Emese, az Emirates képviseletében.
(Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)

Végezetül az összesítésben győztes légitársaságok díjat adta át dr. Simon András, a Weco Travel ügyvezetője, aki beszédében elmondta, hogy az utasok megunták a kísérleti nyúl szerepét, vagyis hogy rajtuk teszteljék, meddig bírnak sorban állni, mekkora helyre képesek behajtogatni magukat, vagy tudnak-e csomaggal a kézben elég gyorsan futni az átszálláskor. Nagyon reálisan látják az árak mögött lévő értéket, és felelősséggel választanak. Sem a szuper olcsó, de gyenge szolgáltatás, sem a túlárazott luxus nem nyerte el a magyar utasok elismerését. Az összetett végeredmény alapján "Az Én Légitársaságom 2013" győztese a Qatar Airways lett, 4,65 ponttal. A második a Turkish Airlines (4,54) lett, a bronzérmes Emirates pedig 4,50 pontot kapott az utasoktól.

"Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az értékelésben és megosztotta velünk repülőútjaik tapasztalatait. A győzteseknek szívből gratulálunk, hiszen nagyszámú repülős utast kellett meggyőzni szolgáltatásaikkal!" - mondta el zárásként Habóczki Zsolt.
follow us in feedly

Vissza a Légiközlekedés, repülőterek rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: AIRportal.hu | Dátum: 2014.01.23. 16:32 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


"Az Én Légitársaságom 2013" eredménytáblája

© AIRportal.hu - kép
AIRportal.hu
-
Avatar
 
Hozzászólások: 6395

Hozzászólás Szerző: Datti | Dátum: 2014.01.23. 22:14 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


Grat a legjobbaknak. Az Alitalia "kicsit" lemaradt.
Datti
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 246

Hozzászólás Szerző: jellovics | Dátum: 2014.01.24. 14:05 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


Gratulálok a díjazottaknak!

Kicsit vicces hogy a " A legjobb fedélzeti ellátás" kategóriájában egy olyan társaság nyert, még ha hajszállal is amely egyáltalán nem repül Ferihegyre.
Úgy látszik az utasok rendkívül pozitívak az Emirates által nyújtott minőségre. Talán még sem lenne annyira nehéz megtölteni a gépeit... ;)
jellovics
100-299 hsz.
100-299 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 221
Tartózkodási hely: Международный Аэропорт Шеремéтьево SVO 06R/24L

Hozzászólás Szerző: Lancevance | Dátum: 2014.01.24. 15:43 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


LOT-ra szavazni se lehetett?
Lancevance
 

Hozzászólás Szerző: wilson71 | Dátum: 2014.01.24. 16:00 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


Alitalia - ennyit tud...? lehet őket long-haul-ra igénybe venni? ezek után/alapján van aki elrepül velük a tengeren túlra...?
wilson71
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 178

Hozzászólás Szerző: wilson71 | Dátum: 2014.01.24. 16:05 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


Az Air France valóban ennyire szörnyű? nem hittem volna... magam párszor utaztam velük, de beleszürkültek az európai átlagba, inkább a "semmi különös" kategória... a KLM elég jó helyezése ennek fényében is meglepő...
wilson71
100-299 hsz.
100-299 hsz.
 
Hozzászólások: 178

Hozzászólás Szerző: Gavriel | Dátum: 2014.01.24. 18:03 | Re: Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence


Alitalian én is meg vagyok lepve :D

A JET2 viszont egy kellemes meglepi, egyszer utaztam velük Manchesterből haza, tényleg elég jók.
“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”
Gavriel
500-999 hsz.
500-999 hsz.
Avatar
 
Hozzászólások: 557
Tartózkodási hely: Budapest
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légiközlekedés, repülés hírek archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 26 vendég

Hirdetés