CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Már Münchenből és Bécsből is repül a Condor

Már Münchenből és Bécsből is repül a Condor

Szerző: Tóth Máté | Dátum: 2013.03.06. 08:34


A Condor német szabadidős légitársaság új, hosszútávú célállomásokat jelentett be Münchenből, Frankfurtból és Bécsből egyaránt. A téli szezonra március 5-étől foglalhatnak repülőjegyet az utazni vágyó turisták - tette közzé hivatalos közleményben a Condor.

München a következő téli szezontól már hosszútávú bázisként is üzemelni fog a légitársaság számára, hiszen a mostani bejelentéssel többek közt elindul az első hosszútávú járat is Münchenből a kubai Santa Clara városába. Emellett több tengerentúli városba is indít járatot a bajor fővárosból a légitársaság, így a mexikói Cancun, a kenyai Mombassa, Mauritius, a jamaicai Montego Bay, a dominikai Puerto Plata és a kubai Varadero városa is elérhetővé válik a Condorral, méghozzá heti rendszerességgel.

A Condor igáslova a wingletekkel felszerelt Boeing 767-300ER. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A Condor igáslova a wingletekkel felszerelt Boeing 767-300ER. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu)
A kedvelt karibi turistacélpontra, a dominikai Punta Cana városába utazókat heti három járattal várja a légitársaság. Ezen felül heti járat indul az indiai Goa városába is, amely a téli szezontól Frankfurt helyett Münchenből közelíthető meg.

A járatok kiszolgálására a Condor két darab Boeing 767-300ER repülőgépet telepít a bajor főváros repterére.

Frankfurtból is elérhetővé válnak új célállomások, köztük Thaiföld fővárosa, Bangkok is. A délkelet-ázsiai ország fővárosába hétfői és csütörtöki járattal utazhatnak a Condor utasai a téli szezontól. Igen közkedvelt a pihenésre vágyók körében Phuket is, éppen ezért heti három járat indul a thai pihenővárosba a Condor által. A mianmari Rangoon és a kambodzsai Siem Reap célállomásra heti 5 járat indítását tervezi a német légitársaság. A Bangkok Airways légitársasággal együttműködve kényelmesebb átszállási lehetőség biztosított az utasok számára Laoszból, Kambodzsából és Thaiföldről is.

A D-ABON lajstromú, Willi névre keresztelt Boeing 757-300-as a Condor 50. évfordulójára kapta meg ezt a különleges, szívekkel tarkított festést. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A D-ABON lajstromú, Willi névre keresztelt Boeing 757-300-as a Condor 50. évfordulójára kapta meg ezt a különleges, szívekkel tarkított festést. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu)
A téli szezontól a kubai Santa Clara-ba utazók Frankfurtból is elérhetik a célállomást, míg a kubai fővárosba, Havannába indított járat száma heti háromra növekszik. Varadero városába összesen heti ötször repül a Condor Frankfurtból, Münchenből és Bécsből.

A Bécsből kiszolgált hosszútávú járatok sikerein fellelkesülve egy harmadik non-stop járat is beindul Mombassa városába a téli időszaktól. Így december végétől már Bécsből is elérhető a kelet-afrikai kikötőváros. A dominikai Punta Cana-ba és a kubai Varadero-ba induló járatok szintén elérhetőek lesznek a téli szezontól is sógorainktól.

Budapestről a két német repülőtér a Lufthansa ráhordó járataival érhető el, így biztosítva a kényelmes átszállást a Condor tengerentúli járataira. A Condor magyarországi képviseletét és jegyértékesítési tevékenységét az Aviareps Hungary GSA látja el.


A Condor a 2012/13-as téli szezonra forgalomba állított egy újabb Boeing 767-300ER repülőgépet a meglévő 12 példány mellé. A D-ABUM lajstromot viselő példány a légitársaság 70-es éveket idéző, retro festését kapta meg. A fenti videó ezt a folyamatot mutatja be, német nyelven.
(Forrás: CondorFlugdienstGmbh's YouTube Channel)
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég

Hirdetés