CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Cathay Pacific: Újabb 747-8F gépeket rendelt a légitársaság

Cathay Pacific: Újabb 747-8F gépeket rendelt a légitársaság

Szerző: Tóth Máté | Dátum: 2013.03.04. 20:04


A Boeing és a Cathay Pacific a mai napon újabb megrendelést jelentettek be. Ennek keretében a hongkongi székhelyű légitársaság három darab Boeing 747-8F teherszállító repülőgépet rendelt a légitársaság cargo ágazatának. A megállapodás értéke eléri az 1 milliárd dollárt - olvasható a repülőgépgyár hivatalos közleményében.

A leváltandó Boeing 747-400BCF típus egyik példánya. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A leváltandó Boeing 747-400BCF típus egyik példánya. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu)
A hongkongi légitársaság teherszállító részlege jelenleg 8 darab Boeing 747-8F repülőgépet üzemeltet, melyek mellé további két példány átadására várt a fuvarozó vállalat.

A mostani megállapodásnak köszönhetően 13 darabos 747-8F flottával fog rendelkezni a Cathay Pacific, amint átveszik az utolsó megrendelt gépet is. A ma bejelentett egyezség egy opciós vásárlást is magába foglal, mely öt darab Boeing 777F teherszállító repülőgépre vonatkozik .

"A 747-8F teherszállító hatékonyabb üzemanyag-megtakarítást, valamint környezetvédelmi szempontokból is több előnyt biztosított eddig is a megújult flottánkban. Rendkívül elégedettek vagyunk ennek az új típusnak a teljesítményével, és továbbra is azon dolgozunk, hogy megőrizzük a Cathay Pacific piacvezető szerepét." - nyilatkozta John Slosar, a légitársaság vezérigazgatója.

"A Cathay Pacific hosszú ideje ügyfele és üzemeltetője vállalatunk termékeinek és szolgáltatásainak. Nagyra értékeljük a légitársasággal való együttműködésünket és hálásak vagyunk a vállalat szüntelen bizalmáért a Boeing 747-8F iránt." - tette hozzá Ray Conner, a Boeing kereskedelmi repülőgépekért felelős elnök-vezérigazgatója.

A Boeing 747-8F bevezetésével a légitársaság az elmúlt években használt Boeing 747-400BCF típus leváltását kezdte meg. Napjainkban ebből a típusból már csupán egyetlen darab szolgál a Cathay Pacific kötelékében.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés

Hozzászólás Szerző: PharaoM41 | Dátum: 2013.03.10. 14:23 | Re: Cathay Pacific: Újabb 747-8F gépeket rendelt a légitársaság


A Cathay ősi 747-es felhasználó. Nem csoda, hogy a 747-8-ból rendel. Én is ezt ajánlottam volna nekik, ha megkérdeznek. De nem tették. Jól elszúrták a hetemet. :rain: :D
PharaoM41
300-499 hsz.
300-499 hsz.
 
Hozzászólások: 308
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 10 vendég

Hirdetés