CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Tatarstan Airlines charter járatok a Héviz-Balaton reptéren

Tatarstan Airlines charter járatok a Héviz-Balaton reptéren

Szerző: MTI | Dátum: 2013.03.03. 13:55


Moszkva és Sármellék között hetente közlekedő új charter járatot indít április közepétől november elejéig az 1000 Út utazási és ingatlaniroda - tájékoztatta az orosz tulajdonú vállalkozás hévízi menedzsere az MTI-t.

Halasi Tibor közölte: április 14-től november 1-jéig minden vasárnap közlekedik oda-vissza a domogyedovói repülőtér és a Hévíz-Balaton Airport között a Tatarstan Airlines Airbus A319 vagy Boeing 737-es, mintegy 150 fős kapacitású repülőgépe. A járatokat az 1000 Út moszkvai partnerirodája és az egyik legjelentősebb orosz kiutaztató cég, a Devisu közösen szervezi.

Az utazási iroda képviselője hozzátette: több mint egy évtizede utaztatnak vendégeket Hévízre és a térség gyógyfürdőibe, a környéken számos orosz ingatlantulajdonos is van már. Az iroda által szervezett utasok száma évente nagyjából 50 százalékkal emelkedik. Számukra eddig csak budapesti, bécsi vagy pozsonyi leszállással és további háromórás transzferrel tudtak a nyugat-balatoni térségbe utakat kínálni, de a charterindítással mindössze 10 percre rövidül a reptér és a szállodák közötti utazási idő.

A Tatarstan Boeing 737-400 típusú repülőgépe 150 utast szállíthat a fedélzetén. | © AIRportal.hu
A Tatarstan Boeing 737-400 típusú repülőgépe 150 utast szállíthat a fedélzetén.

Az 1000 Út a múlt év végétől január közepéig öt moszkvai chartergépet indított már Sármellékre, ezeken közel 700 utast hoztak a régióba az ortodox karácsonyi ünnepek idején. A közvetlen járatindítástól azt remélik, hogy jelentősen tovább nő a Hévízre, Zalakarosra és más gyógyhelyekre érkező oroszok száma - tette hozzá Halasi Tibor.

A tavaly óta a hévízi önkormányzat üzemeltetésében működő sármelléki repülőtér honlapján megtalálható információk szerint az idén további három légitársaság gépeit fogadják rendszeresen. Március végétől a Lufthansa négy német nagyvárosba közlekedtet heti charterjáratokat, a Germania charterei április közepétől Berlint és három kelet-német várost kötnek össze Hévízzel, májustól pedig az AirBaltic menetrend szerinti járata is elindul Riga és Sármellék között.
follow us in feedly

Vissza a Magyar légiközlekedés rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Hírek, cikkek: Magyarországi légiközlekedés, Ferihegy archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

Hirdetés