CímlapLégiközlekedési hírek, cikkek  Átvette első Embraer E-190-es gépét a Jetairfly

Átvette első Embraer E-190-es gépét a Jetairfly

Szerző: Csemniczky Kristóf | Dátum: 2013.03.01. 15:00


Megérkezett Brüsszelbe a Jetairfly első Embraer E-190 típusú utasszállító repülőgépe. A TUI Travel belga leányvállalataként működő légitársaság összesen két E-190-est vesz tartós bérletbe a szingapúri BOC Aviation vállalattól.

Február utolsó napján, a Kanári-szigeteken tett technikai kitérőt követően érkezett meg Brüsszelbe a Jetairfly első Embraer E-190 típusú repülőgépe. Igen hideg idő, mindössze 2 Celsius fokos hőmérséklet volt, amikor az OO-JEM lajstromú első E-190-es a belga főváros repülőterére érkezett, ezért a tűzoltók vízsugaras köszöntése elmaradt, de a járat kapitánya behúzott futóművekkel végrehajtott alacsony áthúzással tette emlékezetessé a vállalat flottatörténetének nagy pillanatát.

A Jetairfly két darab vadonatúj Embraer E-190-est állít szolgálatba. Mind a két repülőgép egyosztályos fedélzeti elrendezésben a BOC Aviation lízingcég finanszírozási konstrukciójában érkezik a légitársasághoz. Az első gép átadására február 26-án, a brazil gyártó São José dos Campos-i átadóközpontjában került sor.

Összesen két Embraer E-190-ese lesz a Jetairflynak. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu
Összesen két Embraer E-190-ese lesz a Jetairflynak. (Fotó: Embraer)

A 112 üléses gépeket, amelynek második példánya még az idei év folyamán csatlakozik a flottához népszerű európai üdülőhelyekre tervezi szolgálatba állítani a Jetairfly, így a portugáliai Faro, a spanyolországi Málaga, valamint a görög Zákinthosz szigetének repülőterén is gyakori vendégek lesznek a légitársaság új Embraer típusai.

A 2004 óta működő Jetairflynak jelenleg összesen 20 darab repülőgépe van. A flotta gerincét 17 darab Boeing 737-es alkotja; legutóbb február 19-én bővült egy új, wingletes B-737-800-assal (OO-JAU) a géppark, de a most átvett Embraer mellett két szélestörzsű Boeing 767-es is üzemel az útvonalhálózatban.
follow us in feedly

Vissza a Légitársaságok rovathoz

  Oda-vissza        Egyirányú

Honnan

BudapestBécs

Hova

LondonPárizsBarcelona

Odaút

Visszaút

Felnőtt

Gyerek

Csecsemő

+/- 3 nap

Business

Repülőjegy keresés
Hirdetés
Szólj hozzá az AIRportal.hu híreihez a Facebookon

Vissza: Légiközlekedési hírek, cikkek


Vissza: Légitársaságok, légiszövetségek hírei archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 7 vendég

Hirdetés