Ha látsz a neten egy érdekes (nem saját) repülős fotót, videót, amit szeretnél megosztani a közösséggel, ebben a topikban megteheted!
Kérjük, hogy minden esetben írjátok oda a képek mellé releváns adatokat (pl. dátum, helyszín, géptípus, stb.) és forrásmegjelölést és/vagy linket az eredeti fotóhoz!
Olvasónk Kurdi Csaba újévi meglepetése! Nézzétek meg, érdemes!
A hold és a repülők.....
Bizonyára minden spottert megindított már legalább egyszer a repülők sziluettjének látványa a hold előtt s megpróbálta rögzíteni az élményt.
Nos jómagam is így voltam ezzel és az első sikeres "találatom" 2009. 06.01-én örvendeztetett meg.
Akkor még nem volt Flightradar24, csak Piopawlu, amin nem lehetett visszanézni, mi is volt az áldozat. Ettől függetlenül amikor csak alkalmam volt rá, figyeltem a holdat, a repülő forgalmat és vártam... vártam... vártam készenlétben,csőre töltött objektívvel,mert bármikor jöhet egy gép, ami majd szépen átmegy a hold előtt.
A következő találatra pontosan három hónapot kellett várnom, bár akkor még nem töltöttem ennyi időt a repülők megfigyelésével. Az interneten fellelhető képekből merítettem erőt, hogy IGEN, nekem is sikerült és biztosan lesz még sikerem eme új hobbimat illetően.
Az idő múlásával nem hagyott nyugodni a dolog, hogy csak egy töredék másodperc áll rendelkezésre, hogy ezt a vizuális élményt átéljem, ezért videókamera segítségével próbáltam a pillanatot elkapni.
Kisvártatva ez is sikerült, olyannyira, hogy a mai napig több tucat fotót és közel harminc hold előtt áthúzós videót tudhatok magaménak.
Ennek a kitartó és türelmes munkának a gyümölcsét engedjétek meg, hogy elsőként Veletek osszam meg!
A zenei aláfestés Kovács Erik zenész barátom tehetségét dicséri, akit a videófelvételek ihlettek meg.