Sziasztok,
Az elmult honapot szinte csak tanulassal toltotem, igy igazan ideje volt mar egy kis pihenesnek. Bostonban meg nagyban tart a tel, igy valami melegebb helyszint neztem ki uticelul. Tengerpart, napsutes, na es persze egy kis spotterkedes mindekeppen a listamon szerepelt, igy nem meglepo modon Los Angeles-re esett a valasztas. Regebben mar jartam a repuloteren, de csak atszallo utaskent. Itt volt az ideje egy komolyabb kis turanak.
Los Angeles (LAX) az egyik legnepszerubb es legbaratsagosabb repuloter a spotterek koreben. Nagyon sok kivalo fotopozicio talalhato, es a rend eber orei is spotterbaratok. A repuloter tulajdonkeppen ket kulonallo repterkent uzemel. A deli ket palya teljesen fuggetlen az eszaki ket palyatol. Ami a forgalmat illeti, megszamlalhatatlan europai es azsiai gep erkezik a vilag minden tajarol. A kis Beech 1900-astol az Airbus A380-ig tenyleg minden fele-fajta repulo szerkezet megfordul itt.
Szombat hajnalban kezdetet vette a kaland, az American Airlines B738-asa fedelzeten. Sajnos az uj logo es markanev nem jelentett megujult fedelzeti kiszolgalast. A 6 ora 30 perces repulout soran semmilyen etelt nem szolgaltak fel, meg a hagyomanyos mogyoro es perec is elmaradt. Leszallas utan nem meglepo modon, a helyi In-N-Out etterem fele az iranyt. Ez a kis etterem nem csupan a hires Animal Style Double-Double hamburgerrol hires, hanem arrol is, hogy kivalo lehetoseget nyujt spotterkedesre.

Sajnos telen napkeltetol napnyugtaig szembefenyes a hely, igy ebed utan a deli palyak oldalan levo Imperial Hill nevu spotter dombra telepultem at. Helyi kollegak:

Egy-ket kep a dombrol:

Ezt a Hobbit-ot lehetetlen volt normalis korulmenyek kozott lekapni. Mindig epp a tolem ellenkezo palyan szallt le.

folyt. kov.