AIRportal.hu - Felhasználási feltételek

A www.airportal.hu weboldal bármelyik oldalára történő belépéssel egyidejűleg a látogató automatikusan elfogadja az AIRportal.hu felhasználási feltételeit, mely az alábbiakban olvasható:

A www.airportal.hu webcím alatt megjelenő tartalom (szöveges információk, logó, design, szerkezet, fotók, képek, multimédia, stb.) az AIRportal.hu szellemi tulajdona. Ez alól kivételt képeznek a belinkelt oldalak ill. minden olyan fotó, multimédia és szöveges tartalom ahol külön jelölésre került a szerző vagy a tartalom tulajdonosa.

Az AIRportal.hu kiadójának és szerkesztőségének előzetes, írásos hozzájárulása nélkül tilos a website egyes részeinek (oldalak, szövegek, fotók, multimédia) vagy egészének terjesztése, másolása, tükrözése, feldolgozása, értékesítése.

Az AIRportal.hu oldalai teljes egészében, szerzői jogvédelem alatt állnak, azt a nemzetközi és magyar törvények védik. A lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - magánszemély a merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. Az AIRportal.hu követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Az AIRportal.hu összes oldalán és fórumában tárolt szöveges és képi és multimédia információkat, hozzászólásokat, felhasználókra vonatkozó információkat kizárólag az oldal használatával kapcsolatos tevékenységük során, az oldal felhasználói használhatják. Bármilyen az előzőekben leirt céltól eltérő céllal (pl. direkt marketing, média, stb.) történő információgyűjtés, illetve ezen információk felhasználása TILOS.

Az AIRportal.hu-tól értesüléseket, híreket, cikkeket eseti jelleggel átvenni csak és kizárólag a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt és a lapra utaló egyértelmű és jól látható hivatkozást (név+webcím/link, pl.: "Forrás: AIRportal.hu" és/vagy "- írja az AIRportal.hu") minden egyes közlésnél feltünteti.

Híreink, cikkeink rendszeres, szisztematikus, gyakori másolása/átvétele/tükrözése még forrásmegjelöléssel is TILOS, kivéve ha arra az AIRportal.hu kiadója írásban, kifejezetten engedélyt ad.


Az airportal.hu domainnév, az AIRportal/AIRportal.hu név és az AIRportal.hu logó használata a www.airportal.hu oldalra történő hivatkozás kivételével - kizárólag az AIRportal.hu kiadójának előzetes és írásos hozzájárulásával lehetséges.

Az AIRportal.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a téves vagy pontatlan tájékoztatásból fakadó esetleges károkért, valamint a felhasználók által beküldött hozzászólások és a belinkelt oldalak tartalmáért felelősséget nem vállal.

Az AIRportal.hu Repülőjegy/Utazás rovatában szereplő ajánlatokat az oldal szerkesztői a hozzájuk eljutott információk (pl. hírlevelek, közlemények, saját kutatás) alapján szerkesztik. Az ajánlatok érvényességéért és igénybe vahetőségéért az AIRportal.hu nem vállal garanciát. Az ajánlatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, észrevételekkel kapcsolatban kérjük forduljon az adott légitársaághoz, vagy üzemeltetőhöz.

Az AIRportal.hu Web2.0-ás weboldal, az oldal közösségi része (fórumok, hozzászólások) internetes vitafórumnak minősül. Minden vitás esetben az oldal Felhasználási feltételei az irányadók. A fórumban található hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük az AIRportal.hu kiadója és a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon panaszával írásban az AIRportal.hu szerkesztőségéhez (cím az Impresszumban található). Az AIRportal.hu moderátorai minden egyes panaszt kivizsgálnak, indokolt esetben a kifogásolt tartalmat/hozzászólást módosíthatják vagy akár el is távolíthatják/törölhetik a fórumból és az érintett felhasználó(ka)t figyelmeztethetik és szükség esetben időszakosan vagy tartósan kitilthatják azokat a fórumból.

A fórumban tárolt hozzászólások, szöveges és képi tartalom az adott hozzászólást küldő felhasználó szellemi terméke, melynek tárolási és megjelenítési jogát az adott felhasználó a hozzászólás küldésével egyidejűleg korlátlan időtartamra átengedi az AIRportal.hu-nak. Az AIRportal.hu a hozzászólások, szöveges és képi tartalmát kizárólag az AIRportal.hu oldalon és annak közösségi média felületein (pl. Facebook, Twitter) jelenítheti meg, azt harmadik félnek nem értékesítheti, a hozzászólást küldő felhasználó felhanálónevének szerzőként történő feltüntetésével. Az AIRportal.hu az adott felhasználó utólagos kérése esetén sem köteles eltávolítani a felhasználó által korábban az oldalon közzétett tartalmakat (hozzászólások, topikok, szöveges, képi és multimédia tartalom).

Amikor egy fórum hozzászólásba a felhasználók információkat és (nem saját) fotókat illesztenek be más weboldalról (pl. fotó adatbázisok, stb.), az adott hozzászólást küldő felhasználónak minden esetben kötelező feltűntetni a kép vagy információ forrását, ennek elmulasztása esetén a felelősség teljes egészében az adott hozzászólást beküldő felhasználót terheli. Ezen kívül az adott hozzászólást küldő felhasználó felelős azért, hogy az általa a hozzászólásba beilleszett fotó(k) jogtulajdonosától a hozzászólásba történő beillesztéshez megszerezze az engedélyeket. Amennyiben ez nem történik meg és az adott fotó/tartalom tulajdonosa jelzi ezt az AIRportal.hu szerkesztőségének, a moderátorok eltávolítják a kérdéses fotót és figyelmeztetésben részesíthetik az érintett felhasználót.

Az AIRportal.hu oldalon belül az egyes alfórumoknak, topikoknak külön, specifikus, részletes szabályai lehetnek. A felhasználók ezen fórumok használatakor a fórum általános szabályzata mellett az adott (al)fórum szabályzatát is kötelesek elolvasni, tudomásulvenni és betartani!

Az AIRportal.hu bármely oldalán, a fórum bármely topikjában, hozzászólásában más weboldalt, valamint termék és/vagy szolgáltatás kereskedelmi értékesítését kizárólag az oldal üzemeltetőjének (kontakt az Impresszumban található) előzetes, írásos hozzájárulásával szabad reklámozni/hirdetni/bemutatni. Ez alól kivételt képez a saját spotter/fotó felszerelés és egyéb gyűjtemény (modell/makett/képeslap, stb.) a megfelelő topikokban történő adás-vétele, csereberéje, amennyiben az nem üzleti haszonszerzés céljából történik és/vagy nem éri el a rendszeres, kereskedelmi jellegű értékesítés szintjét. A fórumban bármilyen engedély nelküli hirdetési tevékenységet és/vagy gerillamarketinget folytató felhasználó hozzászólásait, topikjait a moderátorok előzetes értesítés nélkül törölni jogosultak, az adott felhasználót figyelmeztethetik, valamint visszatérő probléma és/vagy spam tevékenység esetén akár ki is tilthatják az oldalról.

Az AIRportal.hu kiadója az AIRportal Média Kft.
Az AIRportal.hu adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-82649/2015.

A phpBB fórum szoftver általános felhasználói szabályzata:

Azzal, hogy használod a „AIRportal.hu” fórumot (a továbbiakban „mi”, „a fórum”, „AIRportal.hu”, „http://www.airportal.hu/ap”) elfogadod, hogy betartod az alábbi feltételeket. Ha nem fogadod el, kérjük ne használd, illetve ne is keresd fel a fórumot. A feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, és habár a lehető legtöbbet megtesszük, hogy értesítsünk a változásról, érdemes rendszeresen áttekinteni ezt az oldalt, mivel a fórum felhasználási feltételeinek megváltoztatása utáni további használatával beleegyezel az új feltételek betartásába.

A fórumot a phpBB hajtja, mely egy a „General Public License” (a továbbiakban „GPL”) licenc alatt kiadott fórumszoftver, és a www.phpbb.com, valamint magyarul a phpbb.hu weboldalról tölthető le. A phpBB csak lehetőséget nyújt az internet alapú kommunikációra; a phpBB Csoport nem felelős azért, hogy milyen tartalmakat, illetve magatartást engedélyezünk. További információért a phpBB-ről, kérjük, látogasd meg a http://www.phpbb.com/ weboldalt.

Beleegyezel, hogy nem küldesz semmilyen sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalmat, mely sérti a hazádban, a fórumot kiszolgáló szerver országában érvényben lévő vagy a nemzetközi törvényeket. A fentiek megsértése azonnali és végleges kitiltáshoz vezethet az internet szolgáltatód értesítésével együtt, ha ezt szükségesnek tartjuk. Az összes hozzászóláshoz tartozó IP-címet tároljuk a feltételek betartatásának érdekében. Elfogadod, hogy a fórum fenntartóinak jogukban áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaid vagy lezárni az általad nyitott témákat, amennyiben úgy ítélik meg, hogy ez szükséges. Mint felhasználó, elfogadod, hogy bármely adat, melyet megadsz, tárolásra kerül a fórum adatbázisában. Ezek az információk a beleegyezésed nélkül semmilyen módon nem kerülnek átadásra egy harmadik félnek, de a fórum fenntartói nem tudnak felelősséget vállalni az adatokért egy esetleges „hackertámadás” esetén.

Az AIRportal.hu az inaktív (huzamosabb ideig be nem jelentkező) felhasználókat bizonyos időközönként deaktiválhatja és törölheti a rendszerből, erről az adott felhasználókat nem vagyunk kötelesek előre figyelmeztetni. Az AIRportal.hu moderátorai törlik és kitiltják a névtelen - láthatóan kamu adatokkal és/vagy trollkodási szándékkal regisztrált - és az anonim (ún. eldobható) emailcímről regisztrált felhasználókat.


Vissza a belépéshez

Hirdetés